Un ieşean a inventat generatorul care scade la jumătate consumul de motorină

Un grup de specialişti de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iaşi s-a gândit să realizeze un dispozitiv care să scadă la jumătate costurile lucrărilor agricole. Generatorul de energie inventat de cercetătorii universităţii nu face altceva decât să îmbunătăţească randamentul unui motor cu ardere internă, ceea ce duce la un consum mult mai mic de combustibil.

“Dacă un motor clasic transformă în lucru mecanic doar 25% din energia pe care o dezvoltă, restul fiind pierdut prin degajare de căldură, noi recuperăm această energie termică printr- o instalaţie de reciclare şi o reintroducem în sistem. Astfel, reuşim să creştem randamentul motorului cu 50%. Asta înseamnă că va putea dezvolta acelaşi lucru mecanic reducând consumul de combustibil la jumătate”, a declarat pentru  Ion Antonescu, profesor la Universitatea Gheorghe Asachi.

Dispozitivul poate fi folosit cu succes la motoarele de tractoare şi pentru utilaje agricol, spun specialiştii, care caută soluţii pentru a-i micşora dimensiunile în aşa fel încât să poată fi utilizat şi în alte domenii.

“Pentru seria zero avem tratative de sponsorizare cu o firmă de maşini agricole din Craiova. Dânşii au înţeles importanţa generatorului şi, pentru viitor, se întrevede o colaborare foarte bună”, a adăugat profesorul Ion Antonescu.

Loading...
loading...
Citește și
3 Comentarii
  1. cetateanul spune

    Bine ca s-a gasit Craiova.Daca mai traia Brasovul se dadea lovitura.Poate ministrul industriilor daca nu e ocupat cu politica va promova acest lucru,sau Fenechiu din Iasi .

  2. dorint spune

    Fenechiu, doar daca-i iese spaga groasa sau este trecut ca si coautor……

  3. marius spune

    Poate va revopseste inventzia (Fenechiu) s iramanetzi fara ea!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.