EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Fraţii Musulmani nu vor îngădui o lovitură de stat în Egipt

Un lider al Fraţilor Musulmani a prevenit opoziţia vineri, cu două zile înaintea unei importante adunări populare ostile preşedintelui Mohammed Morsi, că mişcarea din rândurile căreia face parte nu va îngădui o ‘lovitură de stat’, informează AFP.

‘Nu vom îngădui o lovitură de stat împotriva preşedintelui’, a declarat Mohamed Al-Beltagui în faţa zecilor de mii de simpatizanţi ai preşedintelui reuniţi într-un cartier din Cairo.

Mohamed Morsi, care urmează să sărbătorească duminică prima aniversare a învestirii în funcţia supremă, a fost ales ca preşedinte al Egiptului la peste un an de la răsturnarea, în februarie 2011, a regimului condus de Hosni Mubarak pe fondul unei revolte populare. ‘Voi nu sunteţi a doua revoluţie, iar noi nu suntem Mubarak. Am participat la revoluţia’ (din 2011), a atras atenţia opoziţiei acest lider al Fraţilor Musulmani, din rândurile cărora provine preşedintele Morsi.

Manifestaţii rivale la care au fost prezente zeci de mii de persoane au avut loc vineri în Egipt, ţară profund divizată între susţinătorii şi adversarii lui Morsi.

Mişcarea populară Tamarrod (rebeliune, în arabă) a lansat un apel pentru organizarea duminică a unei manifestaţii pentru a cere demisia lui Mohamed Morsi şi alegeri prezidenţiale anticipate.

Simpatizanţii actualului preşedinte egiptean sunt de părere că el face ordine în instituţiile statului după decenii de corupţie, iar adversarii săi îl acuză că încearcă să concentreze întreaga putere în mâinile Fraţilor Musulmani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica spune

    Deja vu! Cum un politruc cu tendinte dictatoriale este dezavuat de corpul electoral, imediat apare sintagma „lovitura de stat”. Vointa populara exprimata prin demonstratii de massa intre scrutinuri sau/si prin referendumuri este imediat caracterizata prin aceasta eticheta stupida de multe chiar sustinuta de anumite cercuri externe interesate intr-un status quo. Nimic nou sub soare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata