Administraţia Prezidenţială a transmis un mesaj eronat referitor la Ziua Imnului Naţional

Administraţia Prezidenţială a transmis sâmbătă, 29 iunie, un mesaj eronat cu ocazia Zilei Imnului Naţional, care se sărbătoreşte pe 29 iulie şi nu pe 29 iunie, cum apărea în mesajul iniţial.

„Dintr-o regretabilă eroare tehnică, mesajul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, cu ocazia Zilei Imnului Naţional a fost transmis sâmbătă, 29 iunie a.c. Menţionăm că, potrivit Legii nr. 99/1998 pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României, această zi se sărbătoreşte în data de 29 iulie. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pricinuite”, se arată în erata transmisă sâmbătă de Administraţia Prezidenţială.

Citeste si:  Motivare condamnare Fenechiu: Licitaţii trucate şi transformatoare vechi vândute ca noi

În mesajul iniţial preşedintele Traian Băsescu îi invita pe română să cinstească şi să onoreze cu sufletul deschis Imnul Naţional „Deşteaptă-te, române”.

”Ziua de 29 iunie, când toţi românii sărbătoresc Imnul Naţional, ne oferă un bun prilej să înţelegem cât de important este să fim uniţi în jurul valorilor noastre naţionale. Imnul Naţional, ‘Deşteaptă-te, române’, născut în Zilele Revoluţiei de la 1848 şi cântat în momente grele pentru naţiunea noastră de către generaţiile care au făurit statul român, ne îndeamnă să înţelegem că la temelia unui stat puternic stă întotdeauna un popor solidar şi responsabil şi că, fără implicarea activă a tuturor cetăţenilor săi în viaţa societăţii, nu putem avea o ţară stabilă, prosperă şi demnă”, se arăta în mesajul iniţial.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close