Bulgaria: Agresarea unui medic sau a unui profesor, pedepsită cu până la 10 ani de închisoare

Parlamentul bulgar a aprobat vineri, în unanimitate, un amendament la Codul Penal care prevede ca agresiunile împotriva personalului medical şi ale profesorilor să fie sancţionate cu până la 10 ani de închisoare, informează agenţia EFE.

Prin acest amendament, protecţia personalului medical şi a profesorilor este echivalată cu cea a unor profesionişti precum agenţi de poliţie, judecători sau procurori.

Amendamentul vine ca urmare a agresiunilor frecvente la care sunt supuse îndeosebi echipele medicale de la serviciile de la urgenţă.

În cursul acestui an, s-au înregistrat deja opt cazuri, ultimul asupra unui medic, unei asistente şi a şoferului de ambulanţă, care au fost agresaţi şi pe punctul de a fi sugrumaţi de rudele unui minor aflat în comă pentru consum de alcool etilic, căruia specialiştii doreau să-i acorde îngrijiri medicale.

Legea a fost cerută de mult timp de colegiul medicilor care s-a plâns de numeroasele agresiuni împotriva echipajelor de pe ambulanţe, pe motiv că ajung cu întârziere.

Şi agresiunile împotriva profesorilor din partea rudelor elevilor au înregistrat o creştere, dar nu au fost atât de grave precum cele împotriva personalului medical.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.