Coreea de Nord desfăşoară noi lansatoare de rachete de-a lungul graniţei

0 9

Coreea de Nord a desfăşurat noi baterii cu lansatoare de rachete de-a lungul graniţei, care ar putea lovi ţinte mai departe de Seul, a anunţat duminică agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de AFP.

Se înlocuiesc astfel câteva baterii de lansatoare de rachete cu o versiune îmbunătăţită, arată agenţia sud-coreeană. Noile lansatoare multiple, cu o rază maximă de acţiune de 70 km, ar putea ţinti pe o distanţă dincolo de Seul, afirmă agenţia, citând un oficial guvernamental care a făcut declaraţia sub acoperirea anonimatului.

Ministerul Apărării de la Seul a refuzat să confirme informaţia.

Coreea de Nord dispune în total de 5.100 de lansatoare de rachete multiple, potrivit unor date militare. Phenianul încearcă să-şi modernizeze vechile lansatoare, ceea ce constituie o ameninţare gravă la adresa securităţii Coreii de Sud. Locuitorii din Seul şi din împrejurimi, unde locuiesc aproape jumătate din cei 49 de milioane de sud-coreeni, au trăit mereu sub ameninţarea unui atac cu rachete sau al artileriei cu bătaie lungă din Nord.

În 2010, Coreea de Nord a bombardat cu lansatoare de rachete multiple o insulă sud-coreeană contestată din Marea Galbenă, aflată în apropierea frontierei, ucigând patru persoane.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata