Coreea de Nord desfăşoară noi lansatoare de rachete de-a lungul graniţei

Coreea de Nord a desfăşurat noi baterii cu lansatoare de rachete de-a lungul graniţei, care ar putea lovi ţinte mai departe de Seul, a anunţat duminică agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de AFP.

Se înlocuiesc astfel câteva baterii de lansatoare de rachete cu o versiune îmbunătăţită, arată agenţia sud-coreeană. Noile lansatoare multiple, cu o rază maximă de acţiune de 70 km, ar putea ţinti pe o distanţă dincolo de Seul, afirmă agenţia, citând un oficial guvernamental care a făcut declaraţia sub acoperirea anonimatului.

Ministerul Apărării de la Seul a refuzat să confirme informaţia.

Coreea de Nord dispune în total de 5.100 de lansatoare de rachete multiple, potrivit unor date militare. Phenianul încearcă să-şi modernizeze vechile lansatoare, ceea ce constituie o ameninţare gravă la adresa securităţii Coreii de Sud. Locuitorii din Seul şi din împrejurimi, unde locuiesc aproape jumătate din cei 49 de milioane de sud-coreeni, au trăit mereu sub ameninţarea unui atac cu rachete sau al artileriei cu bătaie lungă din Nord.

În 2010, Coreea de Nord a bombardat cu lansatoare de rachete multiple o insulă sud-coreeană contestată din Marea Galbenă, aflată în apropierea frontierei, ucigând patru persoane.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.