Cristian Buşoi: Dosarul electronic al pacientului – o prioritate pentru CNAS

1

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat, sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, că lansarea dosarului electronic al pacientului reprezintă o prioritate pentru instituţia ce o conduce.

Potrivit sursei citate, până la sfârşitul anului în curs proiectul pilot de dosar electronic al pacientului trebuie finalizat, astfel încât să se asigure un mijloc eficient de monitorizare a sănătăţii pacienţilor. ”Promovarea acestui instrument de verificare în timpi reali a stării de sănătate a pacientului, care poate fi urmărit şi on-line, va uşura activitatea de diagnosticare desfăşurată de medici. Aceştia vor avea posibilitatea să cunoască în orice moment investigaţiile la care a fost supus asiguratul, bolile de care a suferit şi tratamentele ce le-a urmat”, a declarat Cristian Buşoi.

În context, şeful CNAS a mai arătat că un alt obiectiv pe care îl are în atenţie este cel referitor la cardul naţional de sănătate, acesta contribuind la creşterea calităţii actului medical şi, implicit, la reducerea risipei fondurilor bugetare destinate sistemului de sănătate şi a combaterii fraudei prin eliminarea internărilor fictive şi a blocării eliberării reţetelor şi a biletelor fictive de trimitere la unităţile spitaliceşti.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. vasile spune

    ..sigur ca da,altfel de unde mai fura bani pentru vile si masini de lux,bunii guvernanti ai nostrii?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.