Fotbal: Brazilia nu este printre favoritele Cupei Mondiale

Deşi a câştigat Cupa Confederaţiilor după un categoric 3-0 în finala cu Spania, Brazilia nu se numără printre favoritele Cupei Mondiale de fotbal pe care o va organiza anul viitor, a estimat selecţionerul Luiz Felipe Scolari, informează AFP.

„E imposibil să mă simt mai bine de atât. Orice rezultat pozitiv era deja minunat, cu atât mai mult 3-0, iar performanţa era importantă pentru a spera să fim campioni mondiali. Dincolo de calităţile noastre, cheia au fost suporterii, oamenii, e important să continue această legătură, acest spirit. Încă nu suntem o echipă destul de completă ca să spunem că suntem printre cele mai bune din lume. Azi începem drumul ca să avem în 2014 o echipă care să poată rivaliza cu cei mai buni”, a declarat Scolari, după meciul decis de golurile lui Fred (2, 47) şi Neymar (44).

„Această cucerire deschide un drum, le dă suporterilor posibilitatea să creadă că noi construim o echipă care poate să fie competitivă şi să lupte pentru titlu în 2014. Nu pot să uit totuşi că în ultima lună am învins patru campioane mondiale: Franţa, Uruguay, Italia şi Spania. E ceva care dă încredere unei echipe care nu mai e chiar în formare, dar care a fost în ultima perioadă, cunoscând nu puţine dificultăţi (…). Acest grup avea nevoie de o competiţie ca să se simtă mare. Vom juca un an de zile ca o mare echipă, ştiind totodată că mai avem multe de făcut ca să ajungem acolo unde sunt alte naţionale, Spania, Germania şi Argentina. Vom putea continua cu ceva mai multă încredere, astfel vom putea fi printre cele patru sau cinci favorite ale Mondialului”, a continuat Scolari.

Selecţionerul l-a lăudat pe Fred, autor a două goluri în finală: „Este un jucător decisiv. (…) I-a presat pe fundaşii centrali, a făcut şi faza defensivă, dar este un jucător de careu, e însuşi tipul matadorului, ştie să marcheze”.

În opinia sa, cel mai important moment al finalei a fost cel în care David Luiz a evitat un gol al Spaniei. Tehnicianul a menţionat şi semifinala cu Uruguayul (2-1), care a fost „foarte echilibrată”.

„Echipele mele evoluează cu inima, cu multă voinţă. Jucătorii mei se depăşesc pentru un obiectiv şi de cele mai multe ori asta merge”, a spus Scolari.

Legat de posibila convocare a lui Kaka, el a afirmat: „Uşa nu este închisă, va fi mereu deschisă pentru jucătorii mari. În meciurile amicale vom studia utilitatea fiecărui jucător, pentru a avea cei mai buni jucători în 2014. Uşa mea e deschisă tuturor”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.