Harghita: Inspectorul social acuzat că lua mită de la persoanele cu dizabilităţi a fost arestat

Inspectorul de asistenţă socială din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita, acuzat că lua mită de la persoanele cu dizabilităţi, a fost arestat, sâmbătă, pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Harghita.

 Bărbatul, angajat al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, din cadrul DGASPC Harghita, a fost prins în flagrant, vineri, la Miercurea Ciuc, de ofiţerii anticorupţie, în timp ce primea bani de la o persoană cu dizabilităţi, căreia trebuia să-i întocmească dosarul de încadrare în grad de handicap.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat în faţa judecătorilor, care au dispus arestarea sa.

Procurorul Corina Ceascai, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita, a explicat că bărbatul este acuzat de luare de mită în formă continuată.

”Inculpatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În perioada 10-28 iunie a primit de la 5 persoane diferite sume de bani şi produse alimentare, în schimbul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu, respectiv întocmirii ori de anchete sociale, ori de referate cu propunere către comisia care avea atribuţii de eliberare a certificatelor de încadrare în grad de handicap”, a declarat presei Corina Ceascai.

Instrumentarea acestei cauze s-a realizat cu sprijinul specializat al SRI şi al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita.

Inspectorul social a făcut recurs la decizia de arestare luată de judecătorii harghiteni, acesta urmând să fie judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, Elekes Zoltan nu a putut să dea detalii despre angajatul său acuzat de luare de mită, precizând că nu îl cunoştea prea bine, dar şi-a exprimat regretul pentru cele întâmplate, în urma cărora imaginea instituţiei pe care o conduce este afectată.

”Mie îmi pare foarte rău, chiar dacă vorbim de sume mici, în primul rând este afectată imaginea instituţiei şi apoi şi eu sunt afectat, ca şi conducător al acestei. Eu zic că nu merită în niciun caz sa te înhami la aşa ceva. Noi nu am mai avut cazuri de dare de mita sau aşa ceva”, a spus Elekes Zoltan.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.