EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Ministrul Corlăţean încurajează statele membre ale CCG să investească pe piaţa românească

0

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut duminică, 30 iunie,  o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului, Abdul Latif Bin Rashid Al Zayani, prilej cu care a subliniat numeroasele oportunităţi de cooperare economică dintre România şi statele membre ale CCG în diverse domenii.

Potrivit unui comunicat al MAE remis duminică , întâlnirea dintre ministrul Corlăţean şi Abdul Latif Bin Rashid Al Zayani a avut loc cu ocazia participării la reuniunea Consiliului ministerial Uniunea Europeană – Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG), care se desfăşoară la Manama, în Regatul Bahrain.

Şeful diplomaţiei române a evocat relaţiile tradiţionale de cooperare şi prietenie ale ţării noastre cu statele membre ale CCG şi cu ţările arabe, în general, şi a exprimat interesul României de amplificare şi diversificare a acestora, atât la nivel bilateral, cât şi în calitatea de stat membru UE.

„Ministrul român de externe a subliniat numeroasele oportunităţi de cooperare economică dintre România şi statele membre ale CCG în diverse domenii precum: agricultură, energie, petrol şi gaze, infrastructură, turism, educaţie, sănătate, a prezentat facilităţile oferite de mediul economic şi investiţional din ţara noastră şi a încurajat oamenii de afaceri din regiune să investească pe piaţa românească. Demnitarul român a exprimat aprecierea pentru rezultatele primului Forum economic România – CCG, desfăşurat la Bucureşti, în martie 2011, precum şi convingerea că cea de-a doua ediţie se va bucura de un real interes din partea reprezentanţilor guvernamentali şi operatorilor economici din ţările implicate”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, cei doi demnitari au subliniat importanţa instituirii unor consultări periodice între cele două părţi pe domenii de interes comun şi au convenit semnarea Memorandumului de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe român şi Secretariatul General al Consiliului de Cooperare al Golfului cu ocazia unei viitoare vizite pe care ministrul român o va efectua la Riad. Ministrul român l-a invitat pe Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului în România la o dată cât mai apropiată, invitaţia fiind acceptată cu plăcere, potrivit MAE.

Cei doi oficiali au trecut în revistă evoluţiile politice şi de securitate internaţionale şi regionale şi au exprimat interesul reciproc pentru menţinerea unui dialog constant pe aceste teme.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.