Ponta: Respingerea proiectului Nabucco – o decizie economică şi geopolitică

Respingerea proiectului Nabucco şi selectarea TAP reprezintă o decizie economică şi geopolitică, a afirmat, luni, 1 iulie, la Shenzhen, premierul Victor Ponta.

„Mă bucur că au început să afle şi cei din România. Am văzut astăzi un interviu cu comisarul pentru energie, Günther Oettinger, care îi lămurea şi pe cei din România, care vorbeau prostii că nu s-a făcut Nabucco pentru că nu ştiu ce n-a făcut Bucureştiul şi sper că cine nu înţelegea ce s-a întâmplat, acum vor începe să înţeleagă. A fost o decizie economică, geopolitică, dar nu trebuie să ne plângem, trebuie să ne pregătim pentru celelalte variante”, a spus Ponta, la Shenzhen.

Grupul petrolier austriac OMV a informat miercurea trecută că proiectul gazoductului Nabucco West nu a fost selectat de consorţiul Shah Deniz II pentru furnizarea de gaze naturale din Azerbaidjan. Proiectul Nabucco West, în care România era participantă prin compania de stat Transgaz, a pierdut competiţia pentru gazele naturale din Azerbaidjan cu proiectul concurent Trans Adriatic Pipeline (TAP).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.