Premierul croat nu se aşteaptă la miracole în ţara sa după intrarea în Uniunea Europeană

0

Nu va exista niciun miracol în ţară după ce Croaţia se va alătura Uniunii Europene la 1 iulie, a declarat sâmbătă premierul croat Zoran Milanovic, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune RTL, preluată de Xinhua.

Vorbind în aceeaşi emisiune, Milanovic şi şeful statului croat Ivo Josipovic au apreciat că 1 iulie va marca doar începutul cursei. ‘Soarele va fi la fel, acelaşi vânt va sufla, iar ploaia va cădea în acelaşi mod’, a explicat Milanovic. ‘Înseamnă noi oportunităţi. Primele secunde ale datei de 1 iulie vor marca începutul unei noi curse în care progresul va fi vizibil’, a adăugat Josipovic.

Întrebat când va trăi populaţia mai bine, premierul croat a răspuns că se aşteaptă ca această îmbunătăţire să aibă loc în următorii zece ani: ‘Mă aştept la zece ani de creştere moderată. Nu suntem o ţară săracă, dar ne numără printre ţările mai puţin înstărite’. Josipovic a notat că stabilitatea este importantă pentru fiecare societate. ‘Este, drept urmare, important ca în fiecare an PIB-ul să continue să crească, chiar şi cu puţin. Ar trebui să ne aşteptăm măcar la o mică creştere’.

Croaţia se va alătura oficial UE la 1 iulie, devenind a doua fostă componentă a Iugoslaviei, după Slovenia, care va adera la blocul comunitar. Această extindere, cea de-a 7-a de la crearea comunităţii în urmă cu 60 de ani, este prima din 2007, când Bulgaria şi România s-au alăturat Uniunii Europene.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.