Premierul croat nu se aşteaptă la miracole în ţara sa după intrarea în Uniunea Europeană

Nu va exista niciun miracol în ţară după ce Croaţia se va alătura Uniunii Europene la 1 iulie, a declarat sâmbătă premierul croat Zoran Milanovic, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune RTL, preluată de Xinhua.

Vorbind în aceeaşi emisiune, Milanovic şi şeful statului croat Ivo Josipovic au apreciat că 1 iulie va marca doar începutul cursei. ‘Soarele va fi la fel, acelaşi vânt va sufla, iar ploaia va cădea în acelaşi mod’, a explicat Milanovic. ‘Înseamnă noi oportunităţi. Primele secunde ale datei de 1 iulie vor marca începutul unei noi curse în care progresul va fi vizibil’, a adăugat Josipovic.

Întrebat când va trăi populaţia mai bine, premierul croat a răspuns că se aşteaptă ca această îmbunătăţire să aibă loc în următorii zece ani: ‘Mă aştept la zece ani de creştere moderată. Nu suntem o ţară săracă, dar ne numără printre ţările mai puţin înstărite’. Josipovic a notat că stabilitatea este importantă pentru fiecare societate. ‘Este, drept urmare, important ca în fiecare an PIB-ul să continue să crească, chiar şi cu puţin. Ar trebui să ne aşteptăm măcar la o mică creştere’.

Croaţia se va alătura oficial UE la 1 iulie, devenind a doua fostă componentă a Iugoslaviei, după Slovenia, care va adera la blocul comunitar. Această extindere, cea de-a 7-a de la crearea comunităţii în urmă cu 60 de ani, este prima din 2007, când Bulgaria şi România s-au alăturat Uniunii Europene.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.