Temperaturile vor avea valori peste mediile climatologice în majoritatea regiunilor, în iulie şi august

Temperatura aerului va avea valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, în iulie şi august, în timp ce în septembrie se va apropia de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, potrivit estimării meteorologice pentru intervalul iulie – septembrie, realizată de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, publicată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În luna iulie, temperatura aerului va avea valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile centrale şi nordice, unde se va apropia de normalul perioadei, iar cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub normele climatologice pe aproape întreg teritoriul ţării. Media multianuală lunară pentru precipitaţii aferentă perioadei 1961 – 1990 este de 78,2 litri/metrul pătrat.

În august, temperaturile medii lunare ale aerului vor rămâne peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local, în centrul şi nordul ţării, vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale. Media multianuală lunară în perioada 1961 – 1990 a fost de 18,7 grade Celsius.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor apropia de mediile multianuale în regiunile nordice, însă sub normal în restul teritoriului.

În prima lună de toamnă, temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde va putea avea valori ce vor depăşi mediile climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de uşor deficit în majoritatea regiunilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.