Vehiculele cu peste 3,5 tone vor circula, de la 1 iulie, în Ungaria numai după achitarea taxei de drum

Începând cu 1 iulie 2013, vehiculele a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone au dreptul să circule pe drumurile din Ungaria numai după achitarea taxei de drum, au informat autorităţile ungare.

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, informat prin intermediul Punctului de Contact Româno-Ungar de la Artand (R.Ungară), taxa de drum poate fi achitată la fiecare staţie PECO, la birourile unde şi anterior se putea achiziţiona taxa de drum, precum şi în punctul de trecere al frontierei Artand – Borş, la intrarea în Ungaria, în terminalul automarfarelor.

Şoferii care nu au achitat taxa respectivă vor fi sancţionaţi, iar, în caz de nevoie, până la încasarea amenzii, se va trece la reţinerea automarfarelor sau a certificatelor de înmatriculare.

Poliţiştii de frontieră asigură în permanenţă sprijin participanţilor la traficul transfrontalier şi împreună cu autorităţile ungare acţionează în comun pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control fluent şi civilizat, se mai menţionează în comunicat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.