Cristian Cioacă a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru omor

Fostul poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a fost condamnat, marţi, 2 iulie,  la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

„(Instanţa – n.r.) condamnă pe inculpatul Cioacă Constantin Cristian, fără antecedente penale, la 21 de ani de închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi (…), pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…), 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte (…). Contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 21 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor (…), sporita cu un an închisoare. În total va executa 22 ani închisoare (…) şi 5 ani interzicerea drepturilor”, se arată în soluţia pronunţată de instanţă.

Cristian Cioacă a fost obligat totodată să plătească echivalentul 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, echivalentul a 50.000 de euro.

Inculpatul a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Tribunalul Argeş a respins cererile părţilor civile Emilia şi Robert Ghinescu de schimbare a încadrării juridice în omor deosebit de grav, precum şi cererea inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive

Sentinţa, care nu este definitivă, a fost pronunţată în cadrul unei şedinţe publice, la care inculpatul, încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, nu a fost prezent. În schimb în sală s-a aflat avocata mamei şi fratelui Elodiei Ghinescu, părţi civile în dosar.

„Pedeapsa este mult prea blândă, scopul pedepsei nu va putea fi atins prin această pedeapsă. Mi se pare o pedeapsă mult prea blândă, pentru că i-a luat viaţa unui om, copilul va creşte şi nu va avea unde să-i aprindă o lumânare mamei”, a declarat, după pronunţarea sentinţei, avocata Crina Radu.

Avocata nu a exclus posibilitatea ca familia Elodiei Ghinescu să atace cu apel sentinţa pronunţată de Tribunalul Argeş .

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.