Daniel Constantin: Raportul Comisiei prezidenţiale face referire la toate problemele pe care le are agricultura românească

Raportul Comisiei prezidenţiale este un document extrem de cuprinzător, care face referire la toate problemele pe care le are agricultura românească şi care s-au acumulat în ultimii 23 de ani, a declarat, luni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

 „Raportul Comisiei prezidenţiale este un document extrem de cuprinzător, care face referire la toate problemele pe care le are agricultura românească, care s-au acumulat şi s-au acutizat în ultimii 23 de ani. (…) Acesta face referire şi la câteva soluţii, dar o parte au fost făcute şi la sugestia Ministerului Agriculturii, iar o parte sunt în programul de guvernare, unele au fost chiar începute şi sunt pe cale de a fi implementate. MADR ia tot ceea ce este bun din orice fel de strategie şi urmează să implementeze în perioada următoare”, a spus Daniel Constantin, la prezentarea raportului Comisiei prezidenţiale pentru agricultură.

Acesta a precizat că Ministerul Agriculturii lucrează la un master-plan pentru dezvoltarea agriculturii, unde va avea nevoie de un acord politic.

„Trebuie să avem întâlniri cu fermierii şi să discutăm punctual mai multe soluţii. Sunt soluţii pe mai multe probleme ridicate în raport. În ceea ce priveşte irigaţiile avem soluţii pe care trebuie să le analizăm şi să o implementăm pe cea mai serioasă. (…) anul 2013 este un an important, un an al deciziilor, un an în care avem o strategie sau un master-plan şi în care trebuie să discutăm de PNDR 2014 -2020. Trebuie să avem o corelare directă între cele două componente. (…) Numai în perioada 2007 -2013 din fondurile europene s-au făcut în România investiţii de nouă miliarde de euro. Mai avem doi ani în care trebuie să creştem gradul de absorbţie. De asemenea, tot în perioada menţionată, efortul de la bugetul de stat în agricultură a fost de şase miliarde de euro…”, a spus Constantin.

Şeful MADR a încercat să facă o prezentare a programelor demarate la Ministerul Agriculturii, însă preşedintele Băsescu i-a replicat: „ideea era să lansăm strategia, nu să prezentăm activitatea ministerului”.

Raportul Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România a fost lansat, luni, la Palatul Cotroceni, şi a fost publicat şi pe site-ul Preşedinţiei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.