Documentarul „Dulcea nenorocire”: peste 6000 de produse conţin un îndulcitor care otrăveşte creierul

Aspartamul este considerat a fi cancerigen. Cu toate acestea, acest îndulcitor artificial continuă să fie utilizat în mai mult de 6000 de produse şi milioane de oameni consumă această substanţă chimică zi de zi, crezând că este o alternativă sănătoasă la zahăr.

Dacă  vă număraţi printre ei, atunci documentarul numit Dulcea nenorocire v-ar fi de mare folos.

Regizorul şi naratorul Cori Brackett, cu care începe filmul, a observat o conexiune între băuturile acidulate pe care le băuse şi efectele negative asupra sănătăţii ei, inclusiv vederea neclară, tulburări de vorbire şi slăbirea membrelor. Ea a fost diagnosticată cu scleroză multiplă şi obligată să se folosească de un scaun cu rotile.

Când a aflat de legătura dintre aspartam şi probleme sale de sănătate, a oprit utilizarea acestor produse, iar simptomele au dispărut. Dar acesta este doar începutul incredibilei poveşti din spatele aspartamului, dezvăluită în detaliu în Dulcea nenorocire.

 

 •  O poveste despre fraudă şi manipulare

 Dulcea nenorocire include multe conversaţii sincere cu victimele aspartamului, inclusiv o femeie care se află la închisoare acum pentru otrăvirea fostului soţ cu aspartam.

În film, de asemenea, puteţi auzi părerea experţilor, cum ar fi Dr. Russell Blaylock, un neorochirurg de renume, care explică de ce aspartamul acţionează ca o otravă pentru creier şi corp.

Dar, probabil, aspectul cel mai important al filmului este dovada fraudei şi manipulării corporative care aprobă utilizarea aspartamului.

 

 • Aspartam 101: De ce poate distruge sănătatea

Aspartamul este în principal format din acid aspartic şi fenilalanină. Fenilalanina a fost modificată sintetic pentru a forma o grupare de metic care se regăseşte în majoritatea dulciurilor. Acea legătură de fenilalalnină şi metil duce la crearea metanolului.

Este posibil să fi auzit afirmaţia că aspartamul este inofensiv, pentru că metanolul se regăseşte, de asemenea, în fructe şi legume. Cu toate acestea, metanolul din fructe şi legume este puternic legat de pectină, ceea ce îi permite să treacă în siguranţă prin tractul digestiv. Nu este acelaşi lucru şi cu metanolul creat de aspartam, care nu este ajutat de absolut nimic pentru a fi eliminat din organism.

Metanolul este o neurotoxină care acţionează ca un cal Troian şi este purtată în ţesuturile sensibile din corp, cum ar fi creierul şi măduva osoasă, unde dehidrogenaza de alcool – enzima care se transformă în formaldehidă – face ravagii cu ADN-ul nostru.

Toate animalele, cu excepţia oamenilor, au un mecanism de protecţie care permite metanolului să fie defalcat în acid formic inofensiv. Oamenii nu au acelaşi număr de peroxisome (structuri mici din celule concepute pentru detoxifierea substanţelor chimice), precum au animalele, adică peroxisomele omului nu pot converti formaldehida toxică în acid formic inofensiv, aşa că formaldehida este liberă să provoace daune enorme în ţesuturi.

 

 •  Există o explicaţie biologică evidentă pentru reacţiile aspartamului

 Industria susţine că nu există „nicio explicaţie biologică” pentru problemele de sănătate raportate de atât de mulţi oameni după ce au consumat aspartam. Desigur, acest lucru este menit să te facă să crezi că astfel de rapoarte nu sunt adevărate sau nu au legătură cu aspartamul.

Iată cum funcţionează: atât animalele, cât şi oamenii au structuri mici numite peroxisome în fiecare celulă. Există câteva sute în fiecare celulă din corp şi sunt concepute pentru a detoxifia varietatea de produse chimice. Peroxisomele conţin catalază, care ajută la detoxifierea metanolului. Alte substanţe chimice care se găsesc în peroxisome convertesc formaldehida în acid formic inofensiv, dar această ultimă etapă are loc numai la animale.

Aşadar, să recapitulăm: la oameni, alcoolul metilic călătoreşte prin vasele de sânge în zonele sensibile, cum ar fi creierul, care este încărcat cu ADH care transformă metanolul în formaldehidă. Şi din moment ce nu există catalază, formaldehida este liberă să provoace daune enorme în ţesuturi:

Simptomele de otrăvire cu metanol sunt multe şi includ:

 • Dureri de cap
 • Zumzet în urechi
 • Ameţeală
 • Greaţă
 • Tulburări gastro-intestinale
 • Slăbiciune
 • Frisoane
 • Probleme de memorie
 • Tulburări de comportament
 • Amorţeală
 • Nevrită
Citește și
1 Comentariu
 1. Ionut spune

  Am vazut filmul mai sus mentionat ” Sweet Poison” si chiar trebuie tras un semnal de alarma, nu ca semnalele trase de mass media pana acu intr-un mic articol de 10 secunde. Aspartamul a fost descoperit din intamplare cand se lucra la un mediacament impotriva cancerului la ficat. In urma testelor pe maimute in trei luni au dezvoltat cancer la creier, desi produsul este cancerigen si cand spun cancerigen adica e mai al naiba decat tigarile, in America FDA-ul la aprobat ca fiind un produs care nu este pericol pentru sanatatea omului.In perioada cand a fost folosit pentru indulcirea sucurilor si alimentelor care cica te ajuta sa slabesti, doctorii au fost uimiti de explozia cazurilor de cancer pe creier. Este uimitor, chiar nu mai exista nici un pic de constiinta ? Care mai este valoarea unui om in cazul de fata ? Ceva de genu puteti urmari si in filmul documentar Thank you for smoking !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.