Plantele medicinale vs produsele farmaceutice

Mulţi oameni sunt în căutarea suplimentelor pe bază de plante, ca un remediu natural şi ca o alternativă la medicamentele farmaceutice. Există multe beneficii terapeutice ale plantelor şi a extractelor din plante. Plantele pot fi utilizate într-o varietate de moduri. Acestea pot trata diferite probleme de sănătate, la fiecare persoană în parte. În combinaţie cu un regim alimentar şi cu un stil de viaţă sănătos, suplimentele pe bază de plante pot fi foarte benefice pentru sănătate.

Suplimentele pe bază de plante au mai multe proprietăţi, care pot ajuta starea generală de sănătate şi stilul de viaţă, prin îmbunătăţirea:

–         Digestiei

–         Energiei

–         Sistemului imunitar

–         Memoriei

–         Nivelului de stres

–         Viziunii asupra lucrurilor

–         Sănătăţii sexuale

–         Sănătăţii pielii

–         Sănătăţii părului

Plantele au capacitatea de a trata diferite boli şi afecţiuni, cum ar fi:

–         Acneea

–         Deficitul de atenţie

–         Răceala

–         Artrita

–         Depresia

–         Diabetul

–         Obezitatea

–         Colesterolul ridicat

Suplimentele naturale pentru sănătate sunt extrem de eficiente atunci când sunt utilizate cele mai potrivite ingrediente. Este bine să fiţi educaţi cu privire la plantele medicinale şi la suplimentele din plante pe care le consideraţi benefice pentru voi.

Ideală este utilizarea numai a ceea ce este vegetal 100%, plante medicinale şi uleiuri esenţiale. Este recomandat ca produsele să nu aibă efecte secundare adverse şi să nu creeaze dependenţă. Totodată, atunci când alegeţi un astfel de produs, asiguraţi-vă că nu au fost utilizate, ca şi ingrediente, părţi animale sau produse de calitate inferioară şi nici aditivi chimici, cum ar fi conservanţi, materiale de umplutură, solvenţi sau lianţi.

 

  • Plantele medicinale vs produsele farmaceutice

Toate plantele medicinale considerate a fi „toxice sau otrăvitoare”, de către autorităţile şi agenţiile guvernamentale, nu sunt disponibile oamenilor, în conformitate cu reglementările guvernamentale. Cu toate acestea, sute de medicamente nocive, legale, sunt uşor accesibile pe scară largă, prin aprobarea guvernelor.

Nici o plantă presupusă a fi otrăvitoare sau toxică, nu poate fi comparată cu pericolele unora dintre medicamentele farmaceutice. Unele dintre cele mai populare plante „toxice”, includ:

–         Tătăneasa

–         Cârcei (Ephedra distachya)

–         Cornul Secarei

–         Vâscul european

 

  • Efectele secundare ale plantelor

Cele mai comune efecte secundare ale plantelor sunt reacţiile alergice. Unele reacţii alergice, apărute din cauza plantelor ingerate, includ: erupţii pe piele şi afecţiuni uşoare ale stomacului. Dacă o persoană este predispusă reacţiilor alergice, atunci aceasta ar trebui să utilizeze doze mici şi să încerce, la un moment dat, o altă plantă.

Nu combinaţi plantele medicinale cu medicamentele farmaceutice. Plantele pot interveni şi chiar amplifica efectele medicamentelor.

 

  • Începeţi cu plantele alimentare

Cei care sunt străini de utilizarea plantelor medicinale şi a suplimentelor pe bază de plante, ar trebui să înceapă cu plantele alimentare, deoarece acestea sunt plante foarte familiare şi care nu prezintă nici un risc. Plantele alimentare, cele mai populare, sunt:

–         Usturoiul

–         Ghimbirul

–         Păpădiile verzi

–         Ciupercile

–         Rădăcina de brusture

–         Măceşele

Plantele culinare recomandate, includ:

–         Cimbrul

–         Oregano

–         Curcuma

–         Ardeiul roşu

Apoi, începeţi experimentarea cu infuzii cunoscute sub numele de ceaiuri. Multe dintre plantele alimentare enumerate mai sus, pot fi tocate, uscate şi pregătite pentru a face ceaiuri.

 Traducere şi editare: Raluca Florescu

                                                                                                             

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. Ionut spune

    In ultimii 5 ani spoturile publicitare despre mediamente s-a marit cu 80%, deci in concluzie daca te doare pe undeva ia o pastila. Urmam exemplul americanilor care au proverbul ‘ A pill for every ill”. Hai sa va spun patania mea : intr-o zi am facut prea mult efor si ma durea tare genunchi. Ma duc la farmacie si-mi recomanda Ketonal, eu , gandind cu gena de blonda nu m-am uitat de indicatii si contra indicatii. Iau o pastila dupa masa si ce e drept mi-a trecut durerea. A doua zi la fel am folosit acelasi medicament iar a treia zi seara ma trezesc cu gleznele umflate de parca as fi fost gravid in luna a 9 a. Seara nu am mai putut dormi din cauza ca ma durea stomacul din cauza Ketonal-ului care se parare ca retine apa in corp si mai si ataca flora stomacala de o dai un ulcer una doua. Si uite asa ma duc iar la duduia de drogherie si ii spun ca am luat ce mi-a recomandat ea si acu ma doare stomacul de la ele. Poi, atunci luati niste dicarbocalm. Deci zicala ‘Unde nu-i cap e vai de picioare’ merge de minune. Deci in concluzie daca ma dor picioarele trebuie sa iei pastile de stomac. Un sfat prietenesc, mancati ce trebuie cat si cand trebuie. Cel mai bun medicament pentru oameni este mancare. Mancati ca sa traiti nu traiti ca sa mancati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.