EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Rajoy: Summitul UE a adus progrese care sunt încă departe de soluţii pentru Spania

0

Summitul UE care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute a favorizat acorduri între partenerii europeni şi progrese, însă deciziile sunt luate în continuare cu puţină rapiditate, iar acestea sunt departe de a constitui soluţii pentru ceea ce are nevoie economia Spaniei, a explicat marţi în faţa legislativului premierul Mariano Rajoy.

„S-au înregistrat progrese parţiale – relative – însă progrese, în orice caz. Ceea ce s-a agreat este bine pentru Uniunea Europeană, şi este bine pentru Spania, deşi nu vă ascund faptul că este departe de a fi ceea ce este nevoie pentru problemele de care suferă economia noastră. Se poate face şi trebuie făcut mult mai mult, şi mai repede, pentru că ritmul european este uneori prea lent. De când se stabileşte o prioritate politică până ce se agreează un text legislativ şi până ce măsura se transpune în realitate şi are un efect asupra bunăstării tuturor cetăţenilor – uneori trece prea mult timp”, a declarat Rajoy în faţa deputaţilor spanioli, în sesiunea de control pentru guvern.

Totodată, el a subliniat faptul că Europa şi Spania au în vedere o agendă reală, pentru rezolvarea problemelor reale ale cetăţenilor. El a mai arătat şi că Spania are nevoie de mai multă rapiditate în privinţa adoptării deciziilor la nivelul UE, mai ales în privinţa combaterii şomajului din rândul tinerilor, întrucât situaţia economiei spaniole este mai complicată.

Summitul UE, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, s-a concentrat îndeosebi asupra chestiunii combaterii şomajului în rândul tinerilor. Liderii europeni au agreat să accelereze deblocarea sumei majorate de opt miliarde de euro pentru lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor. În plus, executivul european a propus ca suma totală alocată pentru angajarea tinerilor în cadrul bugetului multianual al UE pentru 2014-2020 să fie mobilizată pe o perioadă de doi ani în loc de şapte.

Şeful executivului spaniol, Mariano Rajoy, s-a declarat mulţumit de acordurile încheiate la summitul european de la Bruxelles, susţinând că „obiectivele au fost atinse, în mare măsură”. Atunci, el se referea în special la fondurile de 1,9 miliarde de euro pe care Spania le va primi de la UE începând din 2014 pentru combaterea şomajului din rândul tinerilor /rata acestuia, între tinerii sub 25 de ani, se ridică la 57%, n.r./. Spania va primi câte 950 de milioane de euro, în 2014 şi 2015.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.