Socar a venit în România să cumpere Oltchim şi au fost trataţi cu refuz în 2009, susţine Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, referindu-se la afirmaţiile vicepreşedintelui Socar, Elshad Nassirov, privind nevoia de informaţii suplimentare despre Oltchim, că societatea azeră a vrut, încă din 2009, să cumpere combinatul, însă reprezentanţii companiei au fost ‘trataţi cu refuz’.

‘Le-au primit (informaţiile- n.r. ). Vicepreşedintele Socar a fost extrem de diplomatic. Nu a vrut să spună care e problema. Socarul a venit în România să cumpere Oltchim şi au fost trataţi cu refuz, în 2009, dacă nu mă înşel. Între timp şi-au cumpărat un fel de Oltchim, o societate similară în Turcia, şi atunci singura soluţie pe care o vom discuta când vin la Bucureşti este integrarea producţiei din Turcia cu cea din România’, a spus Ponta într-o intervenţie televizată din Beijing la Digi 24.

Acesta a arătat că, dacă vânzarea s-ar fi făcut la acel moment, Oltchim ar fi putut fi pe profit.

‘Să nu uităm însă că am ratat o şansă şi nu e neapărat un reproş pentru fosta guvernare (…). Putea acum Oltchimul să fie demult pe profit, restructurat de o companie, Socarul, compania naţională azeră, care tocmai a cumpărat în Grecia compania naţională de gaze’, a mai spus Ponta.

Vicepreşedintele Socar, Elshad Nassirov, a declarat, joi, că această companie ia în calcul posibilitatea de a investi în Oltchim, dar are nevoie de mai multe informaţii despre starea combinatului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.