Socar a venit în România să cumpere Oltchim şi au fost trataţi cu refuz în 2009, susţine Victor Ponta

0 6

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, referindu-se la afirmaţiile vicepreşedintelui Socar, Elshad Nassirov, privind nevoia de informaţii suplimentare despre Oltchim, că societatea azeră a vrut, încă din 2009, să cumpere combinatul, însă reprezentanţii companiei au fost ‘trataţi cu refuz’.

‘Le-au primit (informaţiile- n.r. ). Vicepreşedintele Socar a fost extrem de diplomatic. Nu a vrut să spună care e problema. Socarul a venit în România să cumpere Oltchim şi au fost trataţi cu refuz, în 2009, dacă nu mă înşel. Între timp şi-au cumpărat un fel de Oltchim, o societate similară în Turcia, şi atunci singura soluţie pe care o vom discuta când vin la Bucureşti este integrarea producţiei din Turcia cu cea din România’, a spus Ponta într-o intervenţie televizată din Beijing la Digi 24.

Acesta a arătat că, dacă vânzarea s-ar fi făcut la acel moment, Oltchim ar fi putut fi pe profit.

‘Să nu uităm însă că am ratat o şansă şi nu e neapărat un reproş pentru fosta guvernare (…). Putea acum Oltchimul să fie demult pe profit, restructurat de o companie, Socarul, compania naţională azeră, care tocmai a cumpărat în Grecia compania naţională de gaze’, a mai spus Ponta.

Vicepreşedintele Socar, Elshad Nassirov, a declarat, joi, că această companie ia în calcul posibilitatea de a investi în Oltchim, dar are nevoie de mai multe informaţii despre starea combinatului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata