Viorel Vasile (IGPR): Până în prezent au fost audiaţi 20 dintre supravieţuitorii accidentului din Muntenegru

Directorul Direcţiei Investigaţii Criminale din Poliţia Română, Viorel Vasile, a declarat luni că, până în prezent, au fost audiaţi 20 dintre supravieţuitorii accidentului din Muntenegru.

„Până în acest moment, dintre persoanele care au scăpat cu viaţă în urma accidentului din Muntenegru au fost audiate 20, iar celelalte se află într-o stare de sănătate pentru care medicii s-au pronunţat cu privire la amânarea intervievării lor. De mâine vom începe să restituim o parte dintre bunurile persoanelor, bunurile care au fost găsite în prăpastie şi ne-au fost transmise de către autorităţile din Muntenegru. Începând de mâine dimineaţă primele persoane vor fi invitate, vor fi prezentate aceste obiecte şi le vor fi restituite doar acelea care sunt clar ale lor, urmând ca celelalte să le restituim pe parcurs şi doar cele care nu folosesc anchetei, pentru că s-ar putea ca unele dintre ele, cel puţin imaginile, să folosească anchetei şi atunci să mai dureze un pic”, a declarat Viorel Vasile cu prilejul unei conferinţe privind readucerea în ţară a unor monede dacice.

El a precizat că procedura va avea loc în incinta Jandarmeriei Române.

„Am fost contactaţi de procurorul din Muntenegru care instrumentează cazul, dumnealui ne-a solicitat nouă să îi confirmăm numărul persoanelor care se aflau în autocar, i-am răspuns că erau 47, la rândul nostru l-am întrebat pe procuror dacă dumnealor au victime din rândul cetăţenilor muntenegreni, ne-a confirmat că există o victimă minor de 13 ani”, a spus la rândul său procurorul general al României, Tiberiu Niţu.

El a afirmat că ancheta este instrumentată de autorităţile din Muntenegru şi că partea română şi-a manifestat disponibilitatea de a contribui la ancheta derulată de muntenegreni.

„A revenit şi a depus nişte acte reprezentantul firmei de transport, nu e nimic nici îngrijorător şi nici extraordinar, face parte din derularea procedurii clasice”, a adăugat Tiberiu Niţu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.