Alimentele bogate în omega-3 prelungesc viaţa cu doi ani

0

Persoanele cu un nivel ridicat de omega-3 beneficiază de o protecţie suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Cercetători de la Şcoala de sănătate publică de la Harvard nu s-au ocupat direct de obiceiurile alimentare, ci au studiat nivelurile de omega-3 din sânge, relatează passionsante.be.

Atenţia lor s-a îndreptat spre persoane de peste 65 de ani. Cercetarea s-a desfăşurat pe 3.000 de participanţi, sănătoşi la începutul studiului, şi s-a întins pe circa 20 de ani. La început s-a determinat prin analize nivelul acizilor graşi, iar un chestionar a permis identificarea eventualilor factori de risc cardiovascular.

Rezultatele au dus la constatarea că cei care prezintă niveluri mai ridicate de omega-3 riscă cu 35% mai puţin să moară de o boală cardiacă, speranţa de viaţă fiind cu doi ani mai mare decât la grupul cu o mai slabă concentraţie de omega-3. Sursele alimentare de omega-3 sunt îndeosebi algele, peştele (somonul şi tonul), nucile, migdalele, uleiul de măsline, fructele şi legumele crude şi uscate, etc.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.