EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Dan Şova a semnat un acord de cooperare cu Banca de Dezvoltare a Chinei

0

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, a semnat miercuri, 3 iulie,  cu reprezentanţii Băncii de Dezvoltare a Chinei un acord cadru de cooperare şi planificare pentru dezvoltarea economică durabilă a celor două ţări, a anunţat miercuri Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura şi Investiţii Străine (DPIIS), remis miercuri.

Acordul prevede consolidarea cooperării dintre România şi China prin stimularea colaborării eficiente dintre companiile de stat şi private din cele două ţări.

De asemenea, reprezentanţii autorităţilor locale din delegaţia condusă de Dan Şova au semnat, la rândul lor, o serie de acorduri şi memorandumuri cu reprezentanţii municipalităţii din Chongqing.

Astfel, reprezentanţii judeţului Ilfov şi cei ai municipiilor Piteşti şi Bucureşti au semnat câte un memorandum de înţelegere pentru cooperare economică şi comercială între Chongqing şi entităţile pe care aceştia le reprezintă.

Nicolae Barbu, primar al municipiului Giurgiu, a semnat un acord cadru pentru cooperare între zona liberă a municipalităţii Chongqing şi a municipiului Giurgiu.

Până la finalul vizitei din China, Dan Şova va mai avea întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri chinez, precum şi cu lideri ai autorităţilor locale şi centrale din această ţară.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, participă, în perioada 2-4 iulie, la Forumul Liderilor Locali din China şi Europa Centrală şi de Est, de la Chongqing (China).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.