Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, arestată preventiv

Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru trafic de influenţă privind fraudarea bacalaureatului, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în urma deciziei de marţi seară a Tribunalului Bucureşti.

 Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Costica Vărzaru a fost reţinută pentru trafic de influenţă şi prezentată în cursul zilei de marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), în perioada mai – iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Costica Vărzaru a pretins şi primit sume de bani de la elevi înscrişi la bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2013) pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii Comisiei din Centrul de examen de la unitatea de învăţămnt pe care o conducea pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului.

Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei lucrau de o lună în această cauză.

Cinci profesori şi 32 de supraveghetori au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.