EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

Li Keqiang: China este angajată să împărtăşească oportunităţile de dezvoltare cu ţările din Europa Centrală şi de Est

Premierul chinez Li Keqiang a declarat marţi, în cadrul întrevederilor cu omologul său român, Victor Ponta, şi cel macedonean, Nikola Gruevski, că ţara sa este angajată să împărtăşească oportunităţile de dezvoltare cu ţările din Europa Centrală şi de Est, informează marţi agenţia de presă Xinhua.

În cadrul întrevederii sale cu Victor Ponta, Li a subliniat prietenia sinceră, ca şi respectul, înţelegerea şi sprijinul reciproc dintre poporul chinez şi cel român, făcând apel la cele două ţări să-şi extindă cooperarea în domenii precum cel comercial, cultural, investiţional sau al energiilor regenerabile.

Conform agenţiei chineze de presă, premierul Ponta a promis că România va lucra activ pentru a extinde cooperarea dintre China şi România în domeniile politic, comercial şi cultural şi pentru a promova relaţiile Chinei atât cu statele din Europa Centrală şi de Est, cât şi cu întreaga Uniune Europeană.

În discuţia cu Nikola Gruevski, premierul chinez a afirmat că ţara sa apreciază legăturile sale cu Macedonia, sprijină eforturile acestei ţări de integrare în Uniunea Europeană şi doreşte să intensifice cooperarea bilaterală în domeniul dezvoltării infrastructurii şi cel agricol. La rândul său, Gruevski a subliniat nivelul înalt al relaţiei China-Macedonia din prezent, convenind să extindă cooperarea bilaterală şi să promoveze comerţul dintre cele două ţări în vederea unei dezvoltări comune.

Li Keqiang i-a mai informat, de asemenea, pe oaspeţii săi cu privire la cele mai recente evoluţii din economia Chinei, notând că cele trei naţiuni au avut de îndeplinit sarcini similare în privinţa dezvoltării naţionale. ”Au fost create condiţii favorabile şi fundamente solide pentru ca economia chineză să-şi atingă obiectivele pentru acest an, precum şi cele din viitor”, le-a spus Li omologilor săi român şi macedonean, adăugând că ţara sa va adera la politica de deschidere şi îşi va îmbunătăţi cooperarea cu alte ţări.

Cooperarea dintre China şi ţările din Europa Centrală şi de Est reprezintă o parte importantă din relaţiile dintre China şi Uniunea Europeană şi serveşte intereselor tuturor părţilor, a mai afirmat premierul chinez, care a dat asigurări că ţara sa este determinată să împărtăşească oportunităţile de dezvoltare cu aceste ţări pentru a extinde atât amploarea, cât şi nivelul cooperării.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata