Ministrul Transporturilor a discutat cu reprezentanţii CE despre proiectele privind navigaţia pe Dunăre

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a discutat marţi cu Karla Peijs, coordonator European al Căilor Navigabile, şi cu Cesare Bernabei, coordonator Politici Europene din cadrul Comisiei Europene, DG MOVE, despre proiectele pe care România le implementează pentru asigurarea condiţiilor minime de navigaţie pe Dunăre pe toată durata anului, dar şi despre noile reglementări la nivelul Uniunii Europene privind finanţarea acestor proiecte.

Conform unui comunicat, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a abordat, cu acest prilej, şi subiectul privind strategia Uniunii Europene privind regiunea Dunării şi mecanismele de cooperare transfrontalieră pentru întreţinerea şenalului navigabil al Dunării.

De asemenea, în cadrul acestei întâlniri a fost relevată deschiderea ambelor părţi pentru cooperare şi sprijin privind dezvoltarea transportului durabil pe căile navigabile interioare.

‘Transportul pe căile navigabile interioare joacă un rol important în transportul de mărfuri în multe părţi ale Europei, de aceea consider că acest sector trebuie dezvoltat într-un mod sustenabil din punct de vedere ecologic’, a declarat Relu Fenechiu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.