EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Uniunea Notarilor pune la dispoziţia ANRP ghidul cu valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a pus la dispoziţia Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) ghidul privind valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici din România, în baza unui protocol de colaborare semnat la sfârşitul lunii iunie.

„În baza protocolului semnat de către preşedintele A.N.R.P., domnul George Băeşu, şi preşedintele U.N.N.P.R., domnul Dumitru Viorel Mănescu, Uniunea a pus la dispoziţia Autorităţii ghidul privind valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici din România. De asemenea, Uniunea şi-a exprimat disponibilitatea ca, la cererea expresă a Autorităţii, să sprijine activitatea de identificare a valorilor imobilelor pentru care se acordă despăgubiri”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de ANRP.

Protocolul de colaborare vizează corecta aplicare a unora dintre prevederile Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Potrivit legii respective, valoarea terenurilor şi construcţiilor pentru care se acordă decizii de compensare, dar şi valoarea imobilelor din Fondul Naţional al terenurilor agricole şi alte imobile se stabilesc prin aplicarea grilei notariale valabile la data intrării în vigoare a legii. Aceasta face ca informaţiile puse la dispoziţie de Uniunea Notarilor să fie singurul instrument de evaluare în procesul de despăgubire pe viitor.

Guvernul şi-a asumat pe 17 aprilie răspunderea în faţa Parlamentului pentru legea privind compensarea ori restituirea proprietăţilor confiscate de stat înainte de 1989, textul actului normativ fiind agreat şi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata