Ce s-a schimbat de la 1 iulie, la nivel mondial?

Cei mai mulţi oameni sărbătoresc noul an pe 1 ianuarie. Însă pentru contabili şi birocraţi, adevăratul An Nou începe pe 1 iulie, moment în care multe companii şi unele guverne îşi resetează calendarele lor fiscale. Data este aparent irezistibilă pentru cei care aleg un punct arbitrar în viitor pentru a începe sau a termina ceva.

Ca urmare, data de 1 iulie 2013, aduce cu ea o sumă neobişnuită de schimbări. Mai jos puteţi vedea unele dintre cele mai importante evenimente care au avut loc luni, 1 iulie.

 

O mare parte din Montreal s-a mutat în apartamente

Majoritatea acordurilor de închiriere din oraş începe la 1 iulie, o tradiţie care datează din anii 1700. Moving Day (Ziua mutării) aşa cum este cunoscută în limba engleză, a fost satirizată într-un film francez – Premier Juillet – şi adesea batjocorit de restul ţării, întrucât 1 iulie reprezintă Ziua Canadei, o sărbătoare federală care marchează naşterea naţiunii canadiene.

Citeste si:  ANPC a sancţionat universităţile cu 50.000 lei pentru nereguli în contractele de studii încheiate cu studenţii

 

Google a închis RSS-ul său

Google Reader nu a atins niciodată o popularitate în masă, dar încă este cel mai popular instrument pentru cei care doresc să obţină ştiri de la mai multe site-uri care folosesc feed-urile RSS. Un feed RSS este un format pentru un flux web. Se foloseşte specificaţia XML. Utilitatea lui este transmiterea de informaţii. Exemple concrete: bloguri, site-uri de ştiri, evenimente din viaţa unei companii. Acest lucru s-a schimbat pe 1 iulie, Google a închis RSS-ul pentru că „utilizarea Google Reader a scăzut, aşa cum au spus oficialii Google.

 

Rata dobânzii la creditele pentru studenţii din SUA se va dubla

Colegiile din Statele Unite sunt pe cale să devină tot mai scumpe. Ratele dobânzilor la creditele pentru studenţi, susţinute de către guvernul american, a crescut de la 3,4% la 6,8% pe data de 1 iulie, lucru care afectează 7 milioane de oameni. Guverul estimează că un elev din zona medie va plăti cu aceste împrumuturi cu 1000 de dolari mai mult faţă de până acum. Parlamentarii spun, însă, că vor lucra la un compromis pentru a reduce retroactiv rata dobânzii atunci când elevii se vor întoarce din vacanţă.

Citeste si:  Kovesi: Sunt şi alte persoane cu funcţii importante în dosarul în care se fac peste 160 de percheziţii

 

Phillipine a început luarea de amprente pentru vot

O nouă lege a intrat în vigoare pe 1 iulie, care le cere filipinezilor să îşi facă o fotografie cu amprentele lor, care va fi pusă la guvern la dosarul fiecărui filipinez, pentru a putea vota. Comisia Electorală estimează că 9 milioane de alegători înregistraţi vor trebui să-şi actualizeze dosarele sau riscă să fie excluşi din alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în 2016.

 

Şoferii profesionişti americani sunt obligaţi să facă mai multe pauze de condus

Noile reglementări privind industria de camioane din Statele Unite au intrat în vigoare de la 1 iulie. Cea mai semnificativă schimbare în ceea ce priveşte prevederile aşa numitelor „ore de serviciu” obligă şoferii de camioane şi maşini mari să ia o pauză de 30 de minute la fiecare 8 ore consecutive de condus. Schimbarea este destinată spre a reduce accidentele cauzate de oboseala şoferului.

Citeste si:  Riscul de extindere a problemelor Greciei în Balcani este limitat

Traducere: Ecaterina Pop

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata