FMI sprijină măsurile sociale şi economice ale guvernului bulgar

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru guvernul bulgar, puternic criticat de către populaţie, în eforturile sale de a ajuta persoanele cele mai defavorizate şi întreprinderile, menţinând în acelaşi timp o anumită stabilitate fiscală, informează joi AFP. Şeful misiunii FMI, Michele Shannon, a salutat ‘voinţa noului guvern bulgar de a menţine continuitatea politicilor macroeconomice, de a consolida protecţia celor mai vulnerabili în societate şi de a aborda rigidităţile structurale cheie’.

Ea s-a referit de asemenea la eliminarea barierelor administrative pentru întreprinderi, creşterea eficienţei serviciilor publice şi a încrederii populaţiei în sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei ca fiind ‘elemente esenţiale pentru a susţine creşterea şi ocuparea forţei de muncă’.

Guvernul de tehnocraţi condus de economistul Plamen Oreşarski, la putere de o lună de zile, se confruntă cu un val masiv de proteste izbucnite după numirea la 14 iunie în fruntea Agenţiei Naţionale de Securitate (DANS) a unui deputat controversat, Delian Peevski. Mogulul media de 32 de ani, care are legături cu o bancă importantă, este suspectat de activităţi ilegale de către opinia publică.

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat miercuri, pentru a 20-a zi consecutiv, în faţa parlamentului şi a sediului guvernului de la Sofia, scandând lozinci precum ‘Demisia!’ şi ‘Mafia!’ la adresa oficialilor suspectaţi de luare de mită de la comunitatea de afaceri.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.