Gradul de utilizare a capacităţilor de producţie la Oltchim va ajunge în iulie la 23,52%, cifra de afaceri va creşte la 12 milioane euro

Oltchim va ajunge în iulie la un grad de utilizare a capacităţilor de producţie de 23,52%, iar cifra de afaceri a combinatului va creşte cu un milion de euro faţă de luna precedentă, până la 12 milioane euro, conform estimărilor administratorului judiciar, Rominsolv.

 În februarie 2013, gradul de utilizare a capacităţilor de producţie era de 6,02% şi în iunie de 21,9%, iar cifra de afaceri se situa la 5,4 milioane euro, respectiv 11 milioane euro.

‘SC Oltchim îşi propune în perioada imediat următoare stabilizarea financiară şi creşterea cotei de piaţă bazată pe noi fundamente de competitivitate şi calitate a produselor oferite. Aceste obiective sunt realizabile atât printr-un management eficient, cât şi printr-un efort colectiv al tuturor angajaţilor, în pofida presiunilor exercitate asupra companiei. În ultimele luni, deşi în plină perioadă de austeritate, prin forţe proprii, SC Oltchim SA îşi recâştigă cota de piaţă şi clienţii tradiţionali. În prezent, există o creştere constantă a încrederii partenerilor, confirmată de creşterea lunară a cifrei de afaceri. Luând în calcul datele preliminare, rezultă că în decurs de numai cinci luni s-a înregistrat o dublare a cifrei de afaceri, exclusiv cu forţe proprii. În condiţiile unei creşteri constante a gradului de utilizare a capacităţilor de producţie, au fost diminuate cheltuielile raportate la cifra de afaceri, rezultând, deci, o eficientizare a activităţii’, se menţionează într-un comunicat al Rominsolv, remis, miercuri.

Administratorul judiciar menţionează că, în aceste condiţii, s-a îmbunătăţit semnificativ EBITDA (rezultatul înainte de dobânzi, taxe şi amortizare), efectul pozitiv doar pentru iulie fiind de 3,31 milioane euro (previzionat). EBITDA estimat pentru iulie este de minus 780.000 euro, faţă de minus 4,09 milioane euro în februarie.

De asemenea, faţă de luna august 2012, când exista o întârziere la plata salariilor de patru luni, în prezent există o întârziere de 1,5 luni.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. ddd spune

    Este o minciuna! Nu am NICIODATA 4 luni intarziere! Au fost 2,5 luni pre vremea lui Roibu! Acum sunt 2 luni intarziere in conditiile in care 3 luni au fost platie de la AJOFM, deci sa nu se mai umfle in pene cu comunicate aiurea, ca daca nu plateau aia 3 luni aveam 5 luni restante in momentul de fata!
    Si comparativ cu inceputul anului eu cred ca mai mult de 14% nu este gradul de utilizare! Sa nu mai vorbim ca, de-acum incolo vom primi doar 50% din salarii timp de 3 luni!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.