MEN: 112 candidaţi, eliminaţi de la proba obligatorie a profilului din cadrul bacalaureatului

Un număr de 160.499 de absolvenţi de clasa a XII-a au participat miercuri la proba obligatorie a profilului din cadrul bacalaureatului, dintre aceştia 112 au fost eliminaţi pentru că au copiat sau deţineau asupra lor instrumente ori materiale ajutătoare nepermise.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, în 30 de centre de examinare s-au utilizat subiectele de rezervă, întrucât elevii au întârziat la examen din motive obiective, independente de voinţa lor. Pentru aceştia, proba a început la ora 13,30.

Ministerul Educaţiei Naţionale a postat subiectele şi baremele de corectare pentru această probă la ora 15,00 pe site-ul www.subiecte2013.edu.ro.

Totodată, MEN precizează că subiectele la proba obligatorie a profilului au fost transmise în cele 583 de centre de examinare în condiţii de maximă securitate şi că nu a existat nici un fel de breşă în procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Subiectele au fost aduse la cunoştinţa elevilor la ora 9,00, ora începerii examenului, conform procedurilor stabilite de MEN.

Examenele bacalaureatului se încheie vineri, 5 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, la care sunt aşteptaţi să participe 165.373 de candidaţi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.