EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Moţiu (MJ): În toamnă se doreşte funcţionarea unui Tribunal comercial

0

Autorităţile doresc ca, din toamnă, să funcţioneze un Tribunal comercial, deoarece se urmăreşte o revigorare a ceea ce înseamnă justiţia pentru economie, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Florin Aurel Moţiu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

„Se urmăreşte o revigorare a ceea ce înseamnă Justiţia pentru Economie, deci a justiţiei comerciale. În toamnă se doreşte să funcţioneze, să existe în Bucureşti într-o primă fază, un Tribunal, probabil nu-i vom zice comercial, pentru că se cam fuge de acest termen, deşi părerea mea este că în mod nejustificat, dacă ne uităm pe reglementările care vin pe linia Uniunii Europene în ceea ce priveşte partea de drept privat. Aproape toate reglementările vin şi spun: reglementare în domeniul civil şi comercial, iar atunci când transpunem vreo directivă trebuie să spunem în domeniile referitoare la profesionişti, ceea ce nu este normal pentru că până la urmă trebuie să transpunem directivele cât mai aproape de spiritul lor, ca să nu vorbesc de faptul că dacă avem regulamente ale Uniunii Europene care se aplică direct şi, ca atare, acolo avem termenul pe care trebuie să îl preluăm”, a spus Moţiu.

Acesta a participat miercuri la un colocviu cu tema ‘Insolvenţa, provocări practice şi legislative’, organizat de Banca Naţională a României. Evenimentul face parte din seria manifestărilor ‘Colocviile juridice ale Băncii Naţionale a României’ – ediţia a X-a.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.