Oţetul de mere: utilizare pentru păr şi o piele frumoasă

Oţetul de mere este un ingredient căruia i se pot da mai multe utilizări decât aceea de a obţine dressing-ul pentru salate şi murături. Este, totodată, un produs de frumuseţe foarte valoros, al cărui cost se adaptează şi bugetelor mici.

Atunci când este utilizat pentru redarea frumuseţii, oţetul de mere vă poate ajuta să obţineţi aceasta din cap până-n picioare. Şi este şi extrem de ieftin. De multe ori, săpunurile dure şi şampoanele de păr lasă de multe ori senzaţia de piele uscată peste tot. Aciditatea oţetului de mere contracarează acest proces şi, de fapt, echilibrează pielea şi nivelurile naturale de pH ale părului.

Mai jos găsiţi câteva sfaturi despre cum puteţi folosi oţetul de mere pentru a obţine un păr şi o piele mai sănătoasă.

 

 • Pentru păr

Oţetul de mere îndepărtează resturile care se acumulează de la produsele folosite înainte. În momentul când veţi utiliza în mod regulat acest tip de oţet pentru rutina normală de îngrijire a părului, oţetul de mere poate revitaliza părul lăsându-l moale şi neted. De asemenea, el acţionează şi pentru a închide cuticula firului de păr, care face ca părul să aibă strălucire. Cu alte cuvinte, acesta face ca părul să fie extrem de strălucitor.

Clătirea părului cu oţet de mere

–   o parte oţet de mere

–   o parte apă

 

Instrucţiuni:

Pentru a revigora părul şi de a-i dărui catifelare, se amestecă oţetul de mere şi cu apa împreună. După şamponare, se toarnă amestecul pe păr. Dacă aveţi o sticlă cu pulverizator, va funcţiona şi mai bine, punând cele două cantităţi în sticla cu pulverizator. În acest fel puteţi pulveriza părul cu amestecul respectiv şi masaţi-l pe scalpul dumneavoastră. Lăsaţi-l oţetul de mere să acţioneze timp de câteva minute înainte de clătirea completă cu apă. Nu este nevoie să folosiţi balsam. Oţetul de mere va da părului senzaţia de neted şi moale.

 • Pentru piele

Acest oţet simplu poate ajuta la îmbunătăţirea tenului dumneavoastră general. Întrucât pielea este în mod natural acidă, oţetul de mere poate ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului natural al pielii. Când nivelul pH-ului este în echilibru, pielea dumneavoastră se regăseşte la acel nivel optim între gras şi uscat. Oţetul de mere poate ajuta, de asemenea, la reducerea petelor şi a roşeţei şi înmoaie pielea. Pentru a avea catifelarea, adăugaţi câteva linguri de oţet de mere la următoarea baie a dumneavoastră.

Tonifierea feţei cu oţet de mere

–   o parte oţet de mere

–   două părţi de apă

 

Instrucţiuni:

Un bun tonifiant poate hidrata, reîmprospăta şi purifica pielea. Şi nu aveţi nevoie să achiziţionaţi un produs scump pentru a face acest lucru. O parte de oţet de mere amestecat cu două părţi de apă crează un tonifiant revigorant, care lasă pielea strălucitoare. În momentul în care pulverizaţi uşor pe pielea feţei sau spălaţi efectiv faţa cu acest amestec, aciditatea oţetului va crea un strat subţire pe piele, care blochează umiditatea. Acest lucru funcţionează cel mai bine, după ce v-aţi curăţat tenul în prealabil. Nu vă faceţi griji de mirosul de oţet, el se va risipi în câteva minute. Dacă aveţi pielea sensibilă, atunci puteţi să diluaţi suplimentar soluţia.

De asemenea, puteţi face infuzie cu oţet de mere cu ierburi proaspete. Pur şi simplu, tot ce aveţi de făcut este să folosiţi o mână de ierburi preferate. Puneţi apa la fiert şi adăugaţi plantele. Reduceţi focul la mic şi fierbeţi timp de 30 de minute. În cele din urmă, amestecul se strecoară printr-o sită. Odată ce infuzia se răceşte, folosiţi-o înlocuind apa din reţele de mai sus.

Traducere şi adaptare: Ecaterina Pop

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
 1. oana spune

  un produs asa ieftin face miracole

 2. andreea spune

  otetul de mere e f bun pt ten mai ales acneic dar pt par nu-l recomand deloc mi-a fragilizat firul de par si si-a pierdut elasticitatea si in plus se rupe mai usor

 3. dely spune

  depinde si de tipurile de par

 4. Delia spune

  Otetul pentru par este super balsam,devine moale si catifelat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.