Peste 30 de tipuri de produse ecoturisticeau fost certificate în sistemul Eco-România

Peste 30 de tipuri de produse ecoturistice (programe turistice şi pensiuni) au fost certificate în sistemul Eco-Romania, iar 10 destinaţii sunt în curs de evaluare de Autoritatea Naţională pentru Turism, se arată într-un comunicat al Asociaţiei de Ecoturism din România, remis joi.

,,După exact 10 ani de muncă, visele Asociaţiei de Ecoturism din România încep să prindă contur: ecoturismul este considerat în termeni concreţi ca pilon de bază al turismului românesc de către ANT, alături de turismul cultural şi cel balnear, iar majoritatea reprezentanţilor industriei turistice din România aderă la Codul de Etici în Turism al Organizaţiei Mondiale a Turismului. AER s-a angajat, încă de la înfiinţare, acum 10 ani, să adopte ca organizaţie principiile de ecoturism şi să convingă membri săi în a adera la codul de etică integrat în cadrul sistemului de certificare Eco-România’, apreciază Andrei Blumer, preşedinte AER.

AER va organiza, în România, Conferinţa Europeană de Ecoturism în perioada 23-25 octombrie 2013. Obiectivul declarat al acestei manifestări este de a ,,poziţiona România pe harta turismului european’.

AER are misiunea de a promova şi dezvolta ecoturismul pentru a contribui la conservarea naturii şi a veni în sprijinul comunităţilor locale din zonele cu valoare naturală. În acest fel, AER contribuie la creşterea calităţii serviciilor legate de ecoturism şi promovează natura ca element esenţial al imaginii turistice a României.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.