Ponta: România are o şansă ca în viitorul apropiat să îşi dobândească independenţa energetică

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat miercuri, 3 iulie, aprecierea faţă de implicarea companiilor americane, mai ales în sectorul energetic, punctând că România are astfel şansa, în viitorul apropiat, de a dobândi independenţa energetică.

„Ar trebui să spun de la început că, în comparaţie cu anul trecut la celebrare (Zilei Naţionale a SUA – n.r.), pot să simt o atmosferă mai relaxată, anul trecut era şi o perioadă foarte caldă pentru Bucureşti şi pentru România. Şi mă bucur să văd că acum România, o ţară stabilă şi predictibilă, se dovedeşte a fi un partener de încredere şi stabil pentru SUA”, a spus Ponta, la recepţia dedicată Zilei Naţionale a SUA.

Citeste si:  Cursurile vor fi reluate miercuri, 15 februarie, în Bucureşti

Premierul a subliniat şi importanţa cooperării militare dintre cele două ţări, exprimându-şi laudele faţă de activitatea militarilor români şi americani, care „umăr la umăr”, au luptat în Afganistan şi în alte părţi ale lumii.

„Doresc să amintesc şi de determinarea noastră de a implementa sistemul antirachetă. Dar, cooperarea militară nu este singura care se dezvoltă în această perioadă”, a adăugat premierul.

În context, el a punctat faptul că România este un membru dedicat al Uniunii Europene, care crede în succesul unui acord de comerţ liber şi cooperare între UE şi SUA, ce ar putea crea noi locuri de muncă şi noi oportunităţi pentru ambele părţi.

Citeste si:  ADEVĂRATUL SHREK a fost un luptător profesionist care suferea de o boală rară. Povestea omului care a inspirat celebrul personaj

„În ceea ce priveşte economia, aş dori să menţionez aprecierea mea faţă de implicarea companiilor dvs. în foarte multe domenii, dar mai ales în cel energetic, pentru că în acest fel România are o şansă ca în viitorul apropiat să îşi dobândească independenţa energetică (…), ceea ce ar fi o mare împlinire pentru ţară şi care ne va oferi toate oportunităţile pentru a folosi tot potenţialul nedescoperit până acum al ţării”, a afirmat Victor Ponta.

La evenimentul dedicat Zilei Naţionale a SUA, care se marchează pe 4 iulie, au fost prezenţi şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, miniştri ai Cabinetului Ponta, fostul preşedinte Ion Iliescu, reprezentaţi ai autorităţilor centrale şi ai corpului diplomatic.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. marius spune

    asta tot baga cioace cum ca gazul din sist e singura salvare! indobitocire de la nivel inalt!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata