Posibil furt de bijuterii la Tiffany&Co. de peste un milion de dolari

0

Ingrid Lederhaas-Okun (46 de ani) fost top-manager al companiei de bijuterii din SUA Tiffany & Co., a fost arestată sub acuzaţia de furt de bijuterii ale renumitului brand, în valoare de 1,3 milioane de dolari, transmite The Daily Beast.

 Femeia a fost arestată marţi dimineaţă în Darien, Connecticut, dar, apoi, a fost pusă în libertate pentru o cauţiune de 250.000 de dolari.

Începând din noiembrie 2012 până în februarie 2013, aceasta a sustras 160 de articole, inclusiv cercei de platină, pandantive, brăţări încrustate cu diamante, potrivit datelor anchetatorilor, care au stabilit că, după aceasta, femeia le-a vândut pentru aproximativ 1,3 milioane de dolari.

Ingrid Lederhaas-Okun este acuzată de escrocherie în utilizarea mijloacelor electronice de comunicare şi de scoaterea ilegală a articolelor furate din incinta clădirii companiei. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.

Ea a ocupat funcţia de vicepreşedinte al companiei Tiffany până în februarie 2013. Ca persoană responsabilă de dezvoltarea produselor, Ingrid Lederhaas-Okun putea să ia cu ea un produs finit pentru ca împreună cu potenţiali producători să stabilească costurile acestuia. Imediat după retragerea sa din funcţie, compania a detectat pierderile.

În răspuns la acuzaţiile de furt, ea a spus că unele dintre bijuterii s-au pierdut, iar o parte au fost deteriorate.

Tiffany & Co. a fost înfiinţată în 1837 şi este specializată în fabricarea de bijuterii, accesorii, veselă, tacâmuri, ceasuri şi alte produse.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.