EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Rambursări parţiale pentru proiectele în derulare din POS Mediu care vizează reabilitarea reţelelor de apă

0

Beneficiarii care implementează proiecte de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare finanţate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu) pot încasa rambursări parţiale din fondurile europene aferente stadiilor intermediare de execuţie a lucrărilor, a informat, joi, Ministerul Fondurilor Europene.

„Renunţăm la constrângerile artificiale care blocau ritmul de decontare a fondurilor europene. Acum, beneficiarii care au proiecte în derulare finanţate prin POS Mediu vor putea primi rambursări parţiale din fonduri europene pentru stadiile intermediare de execuţie a lucrărilor, pe baza unor scrisori de garanţie bancară. Dacă la recepţia proiectului se va constata că acesta nu corespunde standardelor impuse, vor fi executate garanţiile bancare pentru recuperarea sumelor plătite. Luăm această măsură prin care flexibilizăm decontarea fondurilor alocate de Uniunea Europeană din trei raţiuni: vrem să le punem beneficiarilor la dispoziţie cât mai repede resursele financiare de care au nevoie pentru a continua proiectele şi, suplimentar, accelerăm ritmul de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

O altă măsură le dă beneficiarilor posibilitatea de a prelungi contractele de supervizare a lucrărilor de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare până la finalizarea proiectelor.

„Este firesc ca firmele care supervizează implementarea proiectelor de apă şi canalizare să-şi asume răspunderea pentru toate avizele şi certificările pe care le-au emis din momentul începerii implementării unui proiect până la finalizarea acestuia. Din acest motiv, prin acest Ordin, permitem prelungirea contractelor de supervizare a implementării unui proiect de lucrări chiar dacă perioada de implementare a acestuia este mai mare decât cea prevăzută iniţial. Această măsură va uşura substanţial implementarea proiectelor de mediu, care sunt extrem de importante pentru creşterea nivelului de trai al românilor”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Cele două măsuri sunt reglementate prin ordine comune ale ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, şi ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ambele acte normative au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 401 din 3 iulie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.