EUR
4,83 RON
(+0.03%)
USD
4,12 RON
(+0.04%)
GBP
5,36 RON
(+0.08%)
CHF
4,49 RON
(-0.44%)
BGN
2,48 RON
(-0.26%)
BYN
1,68 RON
(+0.38%)
CAD
3,07 RON
(-0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.62%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(-0.4%)
INR
0,05 RON
(-0.08%)

Studiile arată că gheaţa din restaurantele fast-food este mai murdară decât apa de la toaletă

Dacă gândul la apa de la toaletă vă face să strâmbaţi din nas, probabil, nu veţi fi prea încântaţi să aflaţi că gheaţa din băuturile servite la multe restaurante fast-food conţine mai multe bacterii decât apa din toaletele lor.

„Testele ştiinţifice au arătat că gheaţa de la sucursalele britanice ale restaurantelor McDonalds, Burger King, KFC, Starbucks, Cafe Rouge şi Nando a avut niveluri de bacterii mai ridicate decât cele ale probelor de apă, prelevate din vasele toaletelor, relatează site-ul dr. Mercola.

Experţii spun că vasele toaletelor din restaurante sunt curăţate mai des decât maşinile de gheaţă. Rezultatul probelor de la Burger King a arătat că această contaminare a gheţii are o cauză umană, mai precis, vinovatul poate fi unul dintre membrii personalului care uită să se  spele pe mâini”.

Chiar dacă nici una dintre probele prelevate nu a prezentat riscuri imediate care să pună în pericol sănătatea consumatorilor, patru dintre aceste probe conţin niveluri de bacterii, suficient de ridicate pentru a fi clasificate drept un „risc de igienă”, a avertizat laboratorul.

Deşi studiul a fost efectuat în restaurantele din Marea Britanie, aproximativ aceleaşi rezultatele pot fi întâlnite şi la restaurantele din alte ţări,  deoarece problema nu se referă la apa propriu-zisă, ci mai degrabă la răspândirea bacteriilor din maşinile de gheaţă şi/sau la lipsa de igienă a angajaţilor.

Această cercetare este asemănătoare cu o anchetă efectuată în 2008 pe feliile de lămâie servite în restaurante. La acea vreme, două treimi din toate lămâile din restaurant s-au dovedit a fi contaminate cu bacterii cauzatoare de boli, inclusiv bacterii fecale. În total, 25 de microorganisme diferite şi potenţial periculoase, au fost găsite pe feliile de lămâie.

Faptul că oamenii nu mor  din cauza acestor agenţi patogeni, este  dovada că organismul nostru este „echipat” să ne protejeze împotriva acestor tipuri de atacuri infecţioase, dar cu siguranţă, acest lucru nu înseamnă că nu există  riscul care să pună în pericol sănătatea noastră.

Copiii, persoanele în vârstă şi toţi cei cu un sistem imunitar slab sunt printre cei mai vulnerabili. În mod ironic, frecventarea regulată a restaurantelor fast-food şi consumul exagerat de băuturi îndulcite sunt, de fapt, factorii care pun în pericol funcţionarea sistemului imunitar. Astfel, veţi fi mult mai susceptibili de a a vă confrunta cu probleme de sănătate, la fel ca cele datorate gheţii contaminate.

 

  • Sunteţi pregătiţi să renunţaţi la băuturile îndulcite?

Aţi fost avertizaţi, cu siguranţă, de foarte multe ori, cu privire la pericolele băuturilor acidulate şi a celor îndulcite. Americanii, în special, obţin majoritatea caloriilor zilnice din zahărul care se găseşte, mai ales, sub forma siropului de glucoză-fructoză, din băuturi acidulate, precum şi din alte băuturi îndulcite. Jumătate din populaţia Statelor Unite, cu vârste de peste doi ani, consumă băuturi îndulcite zilnic, iar această cifră nu include sucurile 100% naturale, laptele cu arome sau ceaiurile îndulcite, ceea ce înseamnă că cifra este, de fapt, chiar mai mare.

Fructoza (şi mai ales siropul de glucoză-fructoză) a fost identificată drept unul dintre principalii vinovaţi de ascensiunea „meteorică” a obezităţii şi a problemelor legate de sănătate.

Siropul de glucoză-fructoză găsit în băuturile îndulcite şi majoritatea produselor procesate sunt extrem de prelucrate şi s-a dovedit că sunt, frecvent, contaminate cu mercur. Pe lângă acest lucru, ţineţi minte faptul că cele mai multe siropuri de glucoză-fructoză sunt fabricate din porumb modificat genetic, iar consumul acestora este reţeta pentru o sănătate precară, indiferent că sunt ingerate în cantităţi mai mari sau mai mici.

Dacă renunţaţi la sucuri şi la alte băuturi îndulcite şi le înlocuiţi cu apa structurată, pură, vitalizată, aceasta va fi una dintre cele mai puternice acţiuni pentru a vă îmbunătăţi sănătatea şi pentru a reduce riscul de apariţie al bolilor şi afecţiunilor cronice, pe termen lung.

Doar o cutie de suc, consumată zilnic, poate adăuga multe kilograme în plus, la greutatea voastră, pe parcursul unui singur an şi poate creşte riscul de diabet cu 85%! De asemenea, şi fructoza este vinovată de faptul că milioane de copii din S.U.A. se luptă cu boli hepatice, non-alcoolice, cauzate de o acumulare a grăsimilor în celulele hepatice. Fructoza este, de fapt, foarte grea pentru ficat, la fel ca şi alcoolul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata