Studiile arată că gheaţa din restaurantele fast-food este mai murdară decât apa de la toaletă

  • Băuturile îndulcite duc la 180.000 de decese, anual

Aşa cum a fost raportat în aprilie (2013), cercetarea prezentată de Asociaţia Americană pentru Sănătatea Inimii şi de Sesiunile Ştiinţifice privind alimentaţia, activitatea fizică şi metabolismul, sugerează că numai băuturile dulci sunt responsabile pentru aproximativ 183.000 de decese în întreaga lume, anual, printre care:

– 44.000  de decese cauzate de boli ale inimii

– 133.000 de decese cauzate de diabet zaharat

– 6000 de decese cauzate de cancer

Printre cele mai mari 35 de ţări din lume, Mexicul a înregistrat cea mai mare rată a deceselor datorate consumului de băuturi îndulcite. S.U.A s-au clasat pe locul al treilea, cu o rată estimată la 25.000 de decese, anual, tot datorită băuturilor cu multe zaharuri. (Mulţi s-ar fi aşteptat ca S.U.A. să fie pe primul loc, dar nu uitaţi că alimentele americane procesate conţin mult mai multe zaharuri decât produsele altor naţiuni, astfel încât americanii consumă, totodată, o cantitate mare de zahăr „ascuns” în alimente mai degrabă decât în băuturi). Interesant şi destul de îngrijorător este faptul că ratele deceselor asociate cu băuturile îndulcite au fost mai mari la cei cu vârste sub 45 de ani.

 

  • Care este cea mai sănătoasă băutură pe care o puteţi consuma?

Corpul are nevoie de o aprovizionare constantă, zilnică, de apă, pentru a alimenta toate sistemele de filtrare naturală care au fost proiectate pentru a menţine corpul sănătos şi fără toxine. Sângele, rinichii şi ficatul, toate au nevoie de o sursă bună şi curată de apă, pentru a detoxifia organismul, pentru a-l curăţa de toate toxinele care intră în contact cu noi, în fiecare zi.

În mod evident, cea mai eficientă cale de a ajuta organismul să evite şi să elimine toxinele existente este să oferiţi corpului cea mai curată şi mai pură apă pe care o puteţi găsi. Acest lucru este uşor de realizat prin instalarea unuia sau a mai multor tipuri de sisteme de filtrare a apei, în casa voastră.

Un sistem de filtrare a apei în toată casa este ideal, atât timp cât contaminanţii apei pot fi chiar mai periculoşi pentru sănătate, atunci când sunt absorbiţi prin piele şi ajung în fluxul sanguin, ocolind tractul gastro-intestinal.

Doctorul Mercola subliniază faptul că a scris un număr mare de articole cu privire la pericolele apei de robinet, a fluorului, a  produselor chimice, a medicamentelor, a produselor toxice de deziinfecţie, dar şi la pericolele metalelor grele, aşa că, un sistem de filtrare bun este mai mult o necesitate decât un lux. Există doar  un singur circuit de apă care vine în casa voastră, astfel că instalarea unui sistem de filtrare bun este cea mai simplă strategie pe care o puteţi implementa, pentru a prelua controlul asupra sănătăţii, astfel, asigurându-vă că apa şi aerul din casa voastră sunt cât se poate de curate.

O altă opţiune de luat în considerare este aprovizonarea cu apă de la izvor.  Această apă poate fi una dintre cele mai de calitate, nemaifiind necesară filtrarea, atâta timp cât este foarte structurată şi plină de H302. Doar amintiţi-vă să luaţi recipiente din polietilenă pură sau din sticlă, pentru a o colecta, ca să nu existe pericolul de contaminare a apei cu substanţe chimice, periculoase.

 

  • Renunţarea la băuturile îndulcite este primul pas spre o viaţă mai sănătoasă

Ţineţi minte, băuturile îndulcite (inclusiv produsele cu aromă de lapte, ceaiuri îmbuteliate şi produse pe bază de apă „îmbunătăţite”), fie îndulcite cu zahăr, sirop de glucoză-fructoză, fructoză, fie cu îndulcitori artificiali, sunt printre principalele cauze ale apariţiei obezităţii şi altor afecţiuni, cum ar fi diabetul zaharat, boli de inimă, boli de ficat şi altele. Renunţând la toate aceste tipuri de băuturi, veţi reduce riscul apariţiei unor probleme de sănătate cronice şi veţi menţine sub control greutatea.

Ce ar trebui să beţi? Cea mai bună şi mai rentabilă alegere este apa de la robinet, dar care este filtrată. Nimic nu poate fi mai bun decât apa pură atunci când e vorba de a veni în întâmpinarea nevoilor corpului vostru. Dacă simţiţi neapărat nevoia unei băutui carbogazoase, atunci încercaţi apa minerală cu o felie de lămâie proaspătă.

Traducere şi editare: Raluca Florescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata