Suişuri şi coborâşuri economice

Europa s-a prezentat ca o forţă suferindă în infograficele de săptămâna trecută. PIB-ul său este în scădere, fluxurile sale de investiţii străine directe sunt cu două treimi mai mici faţă de cum erau înainte de începerea crizei financiare.

Creşterea economică a Indiei este alunecoasă, iar piaţa de valori a Chinei s-a rostogolit începând cu luna mai. Operatorii de telefonie mobilă din Europa au suferit scăderi masive de venituri de câţiva ani încoace. Exporturile britanice către Italia şi Brazilia şi comerţul Angliei în China este în creştere.

Mai multe pieţe valutare din America Latină sunt mult mai puternice în raport cu dolarul american. În America Latină, Mexic şi Chile, economia înaintează spre mijlocul anului în plin avânt economic, în timp ce revenirea Braziliei este încă fragilă.

Prin urmare, previziunile de creştere pentru Brazilia în acest an s-au redus de la 3,9%, la 3,1%. În Asia, revenirea economică a Coreei a avut un traseu neuniform, iar în China se aşteaptă o accelerare a creşterii economice de la 8,2%, în acest an, la 8,5%, în 2014.

Privind în ansamblu, pieţele emergente ar putea înregistra o creştere de 6% a economiilor lor, în 2014, faţă de un avans de 4,7%, în 2012, ceea ce arată o stabilizare a mediului economic.

Mai jos puteţi urmări infograficul săptămânii trecute.

Infograficul economiei mondiale

 

Traducere: Ecaterina Pop

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.