Vasile Blaga: Trebuie reintrodus examenul obligatoriu de admitere în liceu şi facultăţi

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, doreşte reintroducerea de anul viitor a examenului de admitere în licee şi facultăţi şi, dacă se poate, a uniformei obligatorii în şcoli.

„Eu, personal, aş reintroduce examenul în liceu, de anul viitor, obligatoriu, cum de altfel aş reintroduce şi examenul de admitere în facultăţile de stat, unde putem interveni. Aş reintroduce examenul de admitere, pentru că acest sistem de învăţământ românesc demonstrează că nu toţi copiii din păcate, au aceleaşi şanse, atunci când abordează un nivel de educaţie, superior”, a declarat miercuri, la o conferinţă de presă, Vasile Blaga.

Întrebat dacă dorinţa sa de a reintroduce obligativitatea examenului de admitere, îi va bucura pe profesori, pe părinţi sau pe elevi, Vasile Blaga a sugerat că se bazează pe înţelepciunea părinţilor.

„Eu cred că ar trebui să-i bucure pe toţi oamenii de bun simţ. (…) Eu cred că ar trebui să-i bucure pe toţi cei care doresc binele copilului şi al naţiunii”, a răspuns Vasile Blaga.

Referindu-se la ce vor gândi elevii despre propunerea sa, liderul PDL a spus că aceia ‘care înţeleg să respecte şi îşi doresc cu adevărat, să fie oameni liberi, să trăiască pe picioarele lor în societate’, vor aprecia reintroducerea examenelor la admiterea în liceu şi în facultăţi. ‘Depinde foarte mult de părinţi. Copii se uită foarte mult la părinţi”, a ţinut să precizeze, în context, Blaga.

Liderul democrat-liberal a mărturisit că pentru el a contat foarte mult liceul, că a absolvit şef de promoţie la facultate şi că a fost un om hotărât de tânăr.

„Eu am dat examen de admitere la un liceu teoretic. (…) Ştiam foarte precis ce doresc să urmez, ce doresc să urmez după terminarea liceului. (…) era un parcurs nemţesc, german. (…) După care, recunosc, din 64 de locuri, am intrat pe locul 40. La facultate am intrat în primii oricum, am terminat şef de promoţie”, a declarat Vasile Blaga.

Întrebat  ce materii i-au plăcut mai mult, Vasile Blaga a spus că istoria a fost prima în preferinţele sale, după matematică şi fizică.

Liderul PDL a mai declarat miercuri, la Sibiu, că, personal, susţine reintroducerea uniformei obligatorii în şcoli.

„Eu personal, dar nu implic partidul, da (susţin reintroducerea uniformei în şcoli n.r.)”, a precizat Blaga.

Liderul democrat-liberal împreună cu mai mulţi membrii din conducerea partidului, printre care Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Gheorghe Ştefan, Liviu Negoiţă, Gheorghe Ialomiţeanu şi Radu Carp, au dezbătut, miercuri, tema educaţiei la Sibiu, în prezenţa la peste 200 de membrii PDL, într-un loc neconvenţional, o hală industrială cu cauciucuri aparţinând fabricii MHS Truck & Bus, importatorul vehiculelor comerciale MAN în România.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.