Victor Ponta spune că va trimite DNA la CFR Marfă dacă se adeveresc informaţiile privind vânzarea de vagoane

1

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va trimite Direcţia Naţională Anticorupţie la CFR Marfă în cazul în care se adeveresc informaţiile potrivit cărora compania de stat vinde prin licitaţie 3.000 de vagoane.

„La CFR, dacă noi am vândut investitorului privat şi între timp mai vindem ceva din societate, transmiteţi-i directorului general (…) că îi trimit eu DNA-ul pe cap, dacă mai vinde lucruri din societate. Ce facem? Noi vindem unui privat ceva şi până semnăm contractul mai vindem vagoane? Nu ştiu dacă e adevărat sau nu, vă rog să verificaţi, să mă informaţi. Că îi trimit eu DNA-ul dacă i s-a urât cu binele”, a spus primul-ministru, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, Victor Ponta i-a urat „La mulţi ani” ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, care lipsea de la şedinţa de Guvern.

Totodată, el a precizat că nu doreşte să mai fie scandal la Tarom.

„Nu e aici domnul ministru al Transporturilor, dar eu îi urez La mulţi ani, şi ca vârstă, şi ca ministru. Sigur că va fi vedetă astăzi, dar eu vreau să vă rog – şi o să îi transmit şi lui şi (vă rog, n.r.) pe dvs, domnule secretar de stat – să vă uitaţi pe funcţionarea companiilor. Nu vreau să mai fie scandal la Tarom, vreau să îşi facă treaba bine în continuare”, a precizat Victor Ponta.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost audiat joi, la ÎCCJ, în dosarul „Transformatorul”, unde a susţinut că este nevinovat şi că nu a efectuat decât acte financiare legale.

Fenechiu a precizat că nu a pretins niciodată că produsele vândute de grupul de firme Fene către SISEE Moldova ar fi fost comercializate ca noi, prin urmare acuzaţiile procurorilor sunt eronate.

În ceea ce priveşte Tarom, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, miercuri, că a trimis o echipă de control la compania respectivă pentru a vedea care este situaţia reală, în condiţiile în care Consiliul de Administraţie l-a informat că rezultatele financiare şi prestaţia managementului nu sunt „cele mai bune”, în timp ce directorul general al operatorului de transport aerian, Christian Heinzmann, afirmă că a obţinut profit în luna mai.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și
1 Comentariu
 1. DNA spune

  PENALUL NU-I PENAL DESTUL DACA NU E SI FUDUL , INCREDIBIL CE POATE SA DECLARE FENECHIU !!!!!

  Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, afirmă că situaţia CFR Călători este una „foarte proastă”, iar compania de stat, cu datorii foarte mari, are nevoie de o recapitalizare, operaţiune care ar putea presupune inclusiv privatizarea operatorului feroviar.

  DE CE DL. FENECHIU I-ATI DAT LUI DOROBANTU SALARIU LUNAR DE 10 000 EURO CA SA ANUNTATI DUPA 6 LUNI CA SITUATIA CFR CALATORI ESTE FOARTE PROASTA ?
  UNDE ESTE PERFORMANTA PENTRU CARE A PRIMIT SALARIU ATAT DE MARE ?
  CINE PLATESTE MANAGEMENTUL DEFECTUOS AL DIRECTORULUI „SMART ” DE LA CFR CALATORI ? CINE ?
  DNA TREBUIE SA SE AUTOSESIZEZE DE URGENTA .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.