Angajaţii de la Mechel Câmpia Turzii se pregătesc de noi proteste

Cei 360 de angajaţi pe care îi mai are Combinatul metalurgic Mechel Câmpia Turzii urmează să recurgă la noi proteste dacă va fi menţinută decizia de disponibilizare a 148 de persoane, anunţată joi.

Preşedintele Sindicatului de la Mechel, Ioan Pascu, a declarat, vineri, după o întâlnire cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, pe tema situaţiei de la Mechel, că înainte de proteste vor fi încercate şi alte variante.

‘Activitatea de producţie a început în urmă cu două luni, este un profit mic, dar nu este pierdere, deci dacă s-ar dori, combinatul ar fi rentabil. Când statul român va încheia returnarea de TVA, se va trage oblonul la Mechel. Din câte ştiu, s-au refuzat comenzi de către actuala conducere. Dacă se continuă disponibilizarea, se ajunge în instanţă la judecătorul sindic. Mergem întâi pe calea legislaţiei şi când nu mai sunt soluţii, recurgem la proteste de stradă. Este o directivă europeană care este foarte clară în ceea ce priveşte concedierile şi care este încălcată de cei de la Mechel’, a afirmat Ioan Pascu.

El a participat, vineri, alături de prefectul Gheorghe Vuşcan, de preşedintele CNS Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcaş, directorii ITM şi AJOFM Cluj la o discuţie referitoare la situaţia combinatului din Câmpia Turzii.

După aceeaşi întâlnire, prefectul Gheorghe Vuşcan a afirmat că administratorul judiciar al Mechel Câmpia Turzii şi conducerea societăţii vor să ducă fabrica în faliment.

‘Mizeria de la Mechel Câmpia Turzii continuă. I-au scos pe aceşti administratori judiciari în faţă ca să îşi poată continua planul diabolic pe care îl aveau încă de la privatizare. Noi nu putem fi de acord cu acest lucru. Doresc aducerea în faliment a Mechel Câmpia Turzii, e foarte simplu. Au ajuns şi firmele de administrare judiciară să fie scoase în faţă, se îmbogăţesc firmele, se îmbogăţesc hoţii, se îmbogăţesc firmele de insolvenţă şi mor capacităţile de producţie cu consecinţele sociale de rigoare. Activitatea de la Câmpia Turzii se susţine din punct de vedere economic, iar cei de la Mechel constată că trebuie să rezilieze contracte şi au început tocmai cu contractele de muncă, un lucru cu care nu suntem de acord’, a spus Gheorghe Vuşcan.

Todor Ignaţie, reprezentant al administratorului judiciar, a spus că disponibilizările sunt determinate de motive economico-financiare.

Conducerea Mechel Câmpia Turzii a anunţat, joi, că alte 148 de persoane ar urma să fie disponibilizate, din cele 360 care au mai rămas să lucreze în combinat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.