Angela Merkel: Criza nu va scoate nicio ţară din zona euro

Cancelarul german Angela Merkel a dat asigurări vineri, într-un interviu acordat agenţiei de presă germane DPA, că nicio ţară nu va ieşi din zona euro din cauza crizei, chiar dacă aceasta nu s-a încheiat, informează AFP.

‘Am spus întotdeauna că această criză a datoriilor din Europa nu va fi rezolvată printr-o măsură decisivă într-o singură seară, ci că va fi un proces lung cu numeroase etape şi măsuri. Am făcut deja progrese în acest sens, însă există încă multe probleme de rezolvat’, a afirmat Angela Merkel în interviu.

Întrebată despre posibilitatea ca situaţia economică să se deterioreze ‘până în punctul în care o ţară ar trebui să părăsească zona euro’, cancelarul german a fost categoric: ‘Nu, nu îmi pot imagina asta’.

‘Trebuie să îmbunătăţim situaţia împreună, însă pentru acest lucru avem nevoie de întreaga Europă’, a adăugat ea.

Declaraţiile Angelei Merkel survin după ce ministrul german al finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a afirmat joi că nu crede că Portugalia, în prezent aflată într-o gravă criză politică după demisia a doi miniştri-cheie, ar putea arunca din nou zona euro în criză.

‘Cred că moneda euro este din nou văzută pe pieţe ca fiind suficient de stabilă ca situaţia politică într-o singură ţară să nu însemne o criză pentru însăşi stabilitatea zonei euro’, a explicat Schaeuble.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata