Egipt: Liderul Fraţilor Musulmani, arestat

Poliţia militară egipteană l-a arestat pe Mohamed Badie, liderul suprem al Fraţilor Musulmani egipteni, mişcare din care face parte şi preşedintele Mohamed Morsi, înlăturat miercuri de la putere de către armata egipteană, a anunţat joi o sursă din serviciile de securitate, potrivit AFP.

Badie, vizat de un mandat de arest pentru incitare la uciderea manifestanţilor care au protestat duminică în faţa sediului Fraţilor Musulmani, a fost arestat la Marsa Matruh (nord-vest), a precizat aceeaşi sursă.

Anterior, un membru al comitetului executiv al mişcării a afirmat că Fraţii Musulmani nu vor colabora cu ‘autorităţile uzurpatoare’, conform Reuters.

‘Respingem participarea la orice fel de lucru cu autorităţile uzurpatoare’, a afirmat Sheikh Abdel Rahman al-Barr, într-un comunicat publicat pe site-ul mişcării.

‘Facem apel la demonstranţi să dea dovadă de reţinere şi să rămână paşnici. Respingem practicile opresive, de stat poliţienesc: crime, arestări, încălcarea libertăţii presei şi închiderea posturilor de televiziune’, a continuat responsabilul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.