Guvernul a aprobat un nou împrumut pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, 4 iulie, un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia autorităţilor de management ale programelor operaţionale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene, a anunţat joi Ministerul Fondurilor Europene printr-un comunicat.

„Guvernul României a aprobat astăzi un împrumut în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, care va asigura resursele necesare pentru efectuarea de noi plăţi către beneficiari. Alocarea de noi fonduri demonstrează angajamentul ferm al Guvernului de a susţine în continuare implementarea proiectelor finanţate din fondurile UE. În acelaşi timp noul împrumut sprijină majorarea ratei de absorbţie deoarece banii achitaţi beneficiarilor vor fi rambursaţi României de către Comisia Europeană după ce vor fi transmise documentele necesare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de finanţări contractate prin intermediul a cinci programe: Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operaţional Sectorial Mediu, Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Programul Operaţional Regional, respectiv Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Pentru plata facturilor către beneficiarii proiectelor finanţate prin intermediul Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri în valoare de 450 de milioane de lei.

Totodată, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Mediu a fost alocată suma de 350 de milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor eligibile prezentate de beneficiarii Programului  Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice – aproximativ 270 milioane de lei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.