ÎCCJ se va pronunţa în dosarul privind averea lui Dan Ioan Popescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa vineri în dosarul privind confiscarea a patru milioane de lei din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu.

 ÎCCJ a decis pe 4 iulie 2011 confiscarea sumei de 4 milioane lei din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu şi a soţiei acestuia, Elena, avere ce nu poate fi justificată, însă decizia instanţei a fost atacată la Completul de 5 judecători al ÎCCJ.

Potrivit deciziei, Dan Ioan Popescu şi soţia sa au efectuat cheltuieli nejustificate de 4.081.676 de lei, sumă ce urmează să fie plătită către bugetul de stat în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a deciziei instanţei. În plus, instanţa i-a obligat pe cei doi la plata de cheltuieli judiciare către stat în valoare de 17.935 de lei, fiind menţinut sechestrul pe o parte din avere.

În 2006, fostul procuror general Ilie Botoş a cerut Comisiei de control al averilor din ÎCCJ cercetarea declaraţiilor de avere ale lui Dan Ioan Popescu şi ale soţiei sale, la sesizarea Centrului de Resurse Juridice. Comisia a stabilit atunci că soţii Elena şi Dan Ioan Popescu nu justifică legalitatea unor bunuri dobândite, în valoare de 46 miliarde lei vechi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.