EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Italia şi Franţa resping cererile de azil pentru Snowden

Condiţiile pentru a acorda drept de azil fostului consultant american Edward Snowden în Italia ‘nu sunt întrunite’ atât pe plan juridic cât şi politic, a declarat joi ministrul italian de externe Emma Bonino, relatează AFP.

‘Cererea de azil politic a fost depusă în urmă cu două zile printr-un fax trimis ambasadei Italiei’, a explicat dna Bonino, în cursul unei audieri parlamentare. ‘Normele prevăd că solicitantul trebuie să se prezinte personal la ambasadă sau pe teritoriul italian’, a menţionat ea.

‘În consecinţă, nu sunt întrunite condiţiile pentru a-l accepta şi din punct de vedere al guvernului italian nici pe plan politic’, a indicat şefa diplomaţiei italiene, fără a da alte detalii.

Dna Bonino a subliniat că Italia nu a fost implicată niciodată, nici consultată, nici informată’ în legătură cu sistemele de supraveghere controversate folosite de SUA, care sunt în centrul cazului Snowden.

Parisul a respins de asemenea joi o cerere de azil politic pentru Edward Snowden, după cum a anunţat Ministerul francez de Interne.

‘Franţa a primit, ca multe alte ţări, prin intermediul ambasadei sale la Moscova, o cerere de azil de la Edward Snowden, refugiat în prezent pe aeroportul Şeremetievo din capitala rusă. Având în vedere elementele de analiză juridică şi situaţia celui care solicită, nu va fi dat curs solicitării’, se arată într-un comunicat difuzat de minister.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata