Legile prin care s-a privatizat Rompetrol, promulgate de Băsescu

România nu mai are de încasat vreo datorie de la Rompetrol, după ce aceasta a fost convertită în acţiuni, a declarat vineri, 5 iulie,  premierul Victor Ponta, răspunzând astfel afirmaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora compania trebuia să plătească statului român 500 de milioane de dolari.

„În privinţa Rompetrol, toate legile prin care s-au privatizat inclusiv Rompetrol au fost promulgate – ia ghiciţi de cine – de preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, domnul preşedinte se bazează cumva în mod greşit, sper, pe faptul că dvs nu ştiţi că noi nu mai avem o datorie de încasat de la Rompetrol, pentru simplu motiv că acea datorie s-a convertit în acţiuni şi-am pierdut procesul. Deci, preşedintele, treaba lui ce zice el…”, le-a spus Ponta jurnaliştilor, după ce a participat la un simpozion organizat de Ziua Justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat recent că s-a întâlnit cu preşedintele kazah în urmă cu doi ani, căruia i-a spus că trebuie să plătească 580 de milioane de dolari.

„Acum a fost premierul şi a anunţat că s-a înţeles pentru 200 de milioane. Rompetrol trebuia să plătească statului român 500 milioane de dolari, atunci când a fost cumpărat de Patriciu. Acesta a vândut compania kazahilor, dar datoria a rămas. Acum Guvernul a negociat cu kazahii şi s-au înţeles pentru 200 de milioane”, a declarat Băsescu, la Digi 24.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Ina spune

    Am o dilema. Daca Basescu a convenit pt 500 de milioane, de ce n-avem 500 de milioane? Aaaa, pt ca Basescu stie doar sa stea la taina nu sa si actioneze. Ponta a actionat, lui Ponta ii datoram o afacere buna si avantajoasa de ambele parti, in opinia mea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.