Prestigiosul Institut Ortodox ”Saint-Serge” din Paris la un pas de a fi închis din cauza crizei

Prestigiosul Institut Ortodox ”Saint-Serge” din Paris este ameninţat cu închiderea din cauza crizei economice, conducerea instituţiei fiind nevoită să facă apel public pentru a solicita sprijin financiar.

”Institutul nostru cunoaşte în prezent, din motive care nu depind de el, o criză financiară fără precedent, care ameninţă chiar supravieţuirea acestei şcoli teologice unice în felul său”, se arată în apelul institutului publicat pe pagina sa online.

”De câteva luni, ne-am aflat în imposibilitatea de a vărsa salariile personalului didactic şi administrativ. Prin acest apel, solicităm cu insistenţă tuturor celor care preţuiesc gândirea creştină şi cercetarea teologică să ne ajute pentru a salva institutul”, continuă apelul Institutului ”Saint-Serge”, cea mai veche instituţie de teologie ortodoxă din Europa occidentală.

Fondat în 1924, iniţial destinat pregătirii preoţilor ortodocşi pentru comunităţile ruseşti din diaspora, Institutul ”Saint-Serge” a devenit un important centru al teologiei ortodoxe, asigurând formarea teologică a clerului ortodox şi a laicilor, servind în mare parte ţările unde Ortodoxia este cunoscută.

Biblioteca Institutului ”Saint-Serge”, numit după numele sfântului Serghie de Radonej, posedă un important fond de carte rusească veche şi recentă, opere valoroase în franceză, greacă, sârbă, germană, engleză, însumând aproximativ 30.000 de volume şi periodice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.