EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Scopul Serbiei este de a fi următoarea ţară ce se alătură Uniunii Europene, asigură Dacic

0

Premierul sârb Ivica Dacic a afirmat joi că scopul Serbiei este de a fi următorul stat ce se va alătura Uniunii Europene, relatează Tanjug.

 Cu ocazia unei conferinţe de presă la capătul unei întrevederi cu Raportorul Parlamentului European pentru Serbia Jelko Kacin, Dacic a explicat că nu este timp de pierdut şi a anunţat că dialogul Belgrad-Pristina va continua la Bruxelles săptămâna viitoare.

Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton ar urma să viziteze Belgradul la 9 iulie, iar comisarul pentru extindere şi politica europeană de vecinătate Stefan Fule este aşteptat în capitala sârbă la 17 iulie, însoţit de personal cu profil tehnic pentru a discuta probleme operaţionale legate de negocierile de aderare ale Serbiei, a adăugat premierul.

Trebuie să ne pregătim pentru negocierile de aderare cât putem de bine, să desemnăm un negociator-şef şi să formăm echipe de negociere. Serbia ar trebui să se pregătească mai întâi pentru procesul de ‘screening’, iar după aceea pentru prima conferinţă interguvernamentală pe care Consiliul European a prevăzut-o cel târziu în ianuarie 2014, a mai spus Ivica Dacic.

‘Dacă toate acestea vor fi rezolvate cu succes, această conferinţă ar putea avea loc chiar şi înainte de luna ianuarie’, a subliniat şeful de guvern, asigurând că Serbia va continua să efectueze reforme interne şi să implementeze acordul de la Bruxelles. ‘Dacă totul decurge conform planului, Serbia s-ar putea aştepta la un progres rapid’, a conchis înaltul responsabil.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.